Galerija Slika

PrijavaRakov Potok Rakov Potok
Vijesti iz Rakovog Potoka
Natječaj za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja otvoren do 20.8.2013. PDF Ispis E-mail
U povodu Dana grada Samobora, trećeg vikenda u listopadu, bit će dodijeljena javna priznanja Grada Samobora. Najzaslužnijim sugrađanima bit će dodijeljene Povelja počasnog građanina Grada Samobora, Nagrada za životno djelo Grada Samobora te Nagrada Grada Samobora.
 
Natječaj za podnošenje prijedloga za dodjelu priznanja otvoren je do 20. kolovoza 2013. godine.
 
Prijedlog za dodjelu javnih priznanja podnosi se u pisanom obliku, a koji su kriteriji i što sve
treba sadržavati pravovaljana prijava pročitajte ovdje!
 
Branimir Šiljak

Ažurirano Utorak, 09 Srpanj 2013 14:03
 
Dokumenti VMO Rakov Potok PDF Ispis E-mail

Ažurirano Petak, 21 Lipanj 2013 09:33
 
Otvoreno prvenstvo Hrvatske u motocrossu PDF Ispis E-mail
U nedjelju, 30.6. s početkom u 13:00 sati održat će se otvoreno prvenstvo Hrvatske u motocrossu na stazi Draga u Rakovom Potoku. Time će se obilježiti i 16. Memorijal Branka Romčevića te 21. Memorijal Kreše Purića.
Utrka će službeno započeti u 13:00 sati, dok je od 13:15 sati na rasporedu prva vožnja, a u 16:00 sati druga vožnja. Prijave će se zaprimati i direktno na utrci, prije tehničkog pregleda motocikala koji će biti od 7:30-8:45 sati, a omogućen je nastup i vozačima bez licenci HMS-a, a pod uvjetom da posjeduju vozačku dozvolu A ili B kategorije. 
U klasi MX Open očekuje se velika borba za bodove u ukupnom poretku između vodeće trojke Marka Leljaka (MCK Jaska), Mateja Jaroša (MK Požega Promet) te Hrvoja Karasa (MK Karas Team). 
 
Očekuje se i uzbudljiva utrka u klasi MX2, gdje se bodovno izjednačeni Luka Križnik (MCK KIA-Božić) i Matija Kelava (MCK 97) bore za prvo mjesto u ukupnom poretku. MCK TRP Marović ove godine obilježava 20 godina neprekinutog rada (1993.-2013.) te poziva sve ljubitelje moto sporta na motociklističko druženje uz uobičajeno dobru atmosferu.
 
Utrka će završiti proglašenjem pobjednika i podjelom nagrada u 18:30 sati.

Ažurirano Četvrtak, 20 Lipanj 2013 10:44
 
Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Samobora PDF Ispis E-mail
PRENOSIMO IZ MEDIJA:
Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Samobora
Nadmoćna većina koalicije HSS - SDP
 
Bez iznenađenja, u svečanom ugođaju i sa željama za što bolju suradnju na dobrobit Samobora i Samoboraca, protekla je konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Samobora, koju je po ovlaštenju Vlade RH sazvala predstojnica Ureda državne uprave u Zagrebačkoj županiji, Katarina Belec.
Od 25 vijećničkih mandata u Gradskom vijeću, koalicija HSS-a i SDP-a osvojila je 19, zajednička lista HDZ-a, HSLS-a i HSU-a 5, a jedan mandat lista grupe birača na čelu s Ivanom Vlainićem. Svoje mandate su, zbog nespojivosti s dužnostima koje obavljaju, u mirovanje stavili gradonačelnik Krešo Beljak, njegov zamjenik Željko Stanec i zamjenica Sanja Horvat Iveković, pa su na njihovo mjesto sa zajedničke liste HSS-a i SDP-a došli Miljenko Bišćan, Irena Kapor i Jasenka Skendrović. Mandat je u mirovanje stavio i Josip Berčić s iste liste, a zamijenio ga je Željko Bošković.
Stari – novi predsjednik
Ažurirano Četvrtak, 13 Lipanj 2013 08:27
Više...
 
Objava rezultata lokalnih izbora PDF Ispis E-mail

Krešo Beljak i iduće će četiri godine biti gradonačelnik Samobora. Već u prvom izbornom krugu ostvario je uvjerljivu pobjedu, osvojivši 66,11% glasova birača.

Po sabranim rezultatima slijede Tomislav Masten 16,77%, Ivan Vlainić 8,10%, Branka Čelar 3,12% glasova, a najslabiji rezultat postigao je Jug Puljizević s 2,73% glasova.
Krešo Beljak bio je vidljivo zadovoljan, ali ne i euforičan.
- Očekivali smo otprilike ovakav rezultat. Ankete, koje nismo htjeli pokazivati našim biračima, kako ne bi pomislili da je “sve gotovo” i na dan izbora ostali kod kuće, ukazivale su na to. No, ovo je samo jedna etapa. Sutra je novi radni dan. Vremena za velika slavlja nema – kratko je izjavio Beljak.
 
Gradsko vijeće Grada Samobora činit će HSS-SDP s 19 vijećnika (57% glasova), HDZ-HSLS-HSU s 5 (17,04% glasova) i lista Ivana Vlainića s 1 vijećnikom (5,97% glasova). Ostale kandidacijske liste nisu prešle izborni prag.
 
VIJEĆE MJESNOG ODBORA RAKOV POTOK činiti će:
  • 3 vječnika SDP-a (30,6%),
  • 2 vječnika Nezavisne liste (20,2%),
  • 2 vječnika HSS (18,2%) i
  • po 1 vječnik HDZ-HSU (16,9%) i HNS-a (14,0%)

 


 
Ažurirano Ponedjeljak, 20 Svibanj 2013 13:19
 
Predizborni skup HSS-a i SDP-a PDF Ispis E-mail
Predizborni skup HSS-a i SDP-a
Svi na izbore i glas za nas!
Samoborski HSS i SDP te njihov kandidat za gradonačelnika Krešo Beljak, okupljanjem na Trgu Matice hrvatske, 16. su svibnja poslali još jednu predizbornu poruku Samoborcima.
Velik broj članova stranaka, volontera koji su sudjelovali u kampanji i, naravno, njihovih birača, uživao je u besplatnoj kotlovini, ćevapima te vinu i pivu.
Krešo Beljak zahvalio je svima na dosadašnjoj podršci u kampanji i uloženom trudu i pozvao sve građane, kako priliči, da glasaju za njih.
Završni predizborni skup koalicije HSS i SDP održat će se u petak, 17. svibnja, u Lugu. PRIDRUŽITE NAM SE!
R.Š.
FOTO: Krešo Beljak i Željko Žarko uvjereni su da su dobro "zakuhali" koaliciju i nadaju se uvjerljivoj pobjedi

 
Alpinizam i BASE padobranstvo PDF Ispis E-mail

Članak preuzet sa http://www.hps.hr/vijesti/279/alpinizam-i-base-padobranstvo/

 
Nedavno je u Paklenici izveden prvi BASE skok sa Anića kuka u kombinaciji sa penjačkim usponom. Zagrebački (AO PDS Velebit) alpinist i padobranac Vanja Šiljak došao je na vrh Anića kuka usponom po Mosoraškom smjeru sa partnerom Lukom Blažićem, noseći pritom na sebi svu potrebnu opremu za BASE skok i zatim skočio sa vrha smjera Spider te sletio u Anića luku.
Ažurirano Četvrtak, 09 Svibanj 2013 11:46
Više...
 
03.05. skup u Rakovom Potoku PDF Ispis E-mail

U utorak, 30. travnja, točno u 14.00 samoborski HSS i SDP su predali kandidacijske liste za Gradonačelnika Samobora (Krešo Beljak) te njegove zamjenike (Sanja Horvat Iveković, Željko Stanec). Uz to, priloženo je više od 4.000 prikupljenih potpisa potpore kandidaturama, predana je zajednička lista kandidata za Gradsko vijeće te 52 liste  kandidata za Vijeća Gradskih četvrti i Mjesnih odbora.

Sada je na redu prava kampanja, koja počinje u petak 03.05. skupom u Rakovom Potoku

Ažurirano Petak, 03 Svibanj 2013 08:02
 
4. Festival Samoborske češnofke: RAKOV POTOK DRUGI PDF Ispis E-mail

 

U subotu, 20. travnja, održan je 4. Festival Samoborske češnofke. Opet se Kleščićevom ulicom širio opojni miris ponajboljih samoborskih kobasa, a spremali su ih majstori iz desetak mjesnih odbora. Strogi ocjenjivački odbor (Dubravko Viduč – predsjednik, Krunoslav Znika i Tomislav Skendrović, članovi) za pobjednike su proglasili MO Podvrh i Velika Jazbina, drugo mjesto zauzeli su dečki i dame iz Rakovog Potoka, a treće majstori iz Male Rakovice.
 
Ne treba posebno naglašavati da su sve spremljene češnofke i ovaj puta građanstvu bile dijeljene besplatno, uz kupicu domačega vina.
 
A bilo je i zanimljivih gostiju.....
 
   
  
 

Ažurirano Ponedjeljak, 22 Travanj 2013 12:30
 
Zapjevali mali slavuji PDF Ispis E-mail

Najmlađi članovi KUD-a Rakov Potok spremaju se za svoju francusku avanturu

 

Kraj mjeseca ožujka označio je i kraj manifestacija održavanih diljem Lijepe naše, a koje su bile posvećene promociji francuskog jezika i kulture.
 
Novi, najmlađi članovi KUD-a Rakov Potok svojim se radom već pripremaju kako bi se sljedeće godine mogli pridružiti spomenutim događanjima, hrabro koračajući ususret njima, za sada, na potpuno nepoznatom jezičnom izričaju. Osnovana je grupa Mali slavuji – Petits rossignols, sastavljena od desetero djece mlađeg uzrasta (od prvog do četvrtog razreda osnovne škole), koja će se uskoro, uz pomoć Ksenije Jaklenec, uhvatiti u koštac s prvim riječima francuskog jezika, dok će se za njihove plesne korake pobrinuti Ivana Petravić.
 
Tako će već sljedeće godine redovita manifestacija Društva prijateljstva Samobor-Chassieu, Večer francuske šansone, dobiti nove mlade snage, kada će iz Rakovog Potoka u Samobor stići "novi Francuzi", koji će se pridružiti ekipi koja nas je nedugo, treći put zaredom, oduševila francuskom glazbom, pjesmom i plesom.

Ažurirano Srijeda, 03 Travanj 2013 10:35
 
SRETAN USKRS ! PDF Ispis E-mail

SRETAN USKRS


Ažurirano Četvrtak, 28 Ožujak 2013 09:34
 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 » > Kraj >>

Stranica 11 od 19

Reklame

Baner
Baner
Baner

Ankete

Ocijenite rad Vijeća mjesnog odbora Rakov Potok