Galerija Slika

PrijavaRakov Potok Rakov Potok
Vijesti iz Rakovog Potoka
OBAVIJEST - I vi možete pomoći poplavljenima! PDF Ispis E-mail
I vi možete pomoći poplavljenima! Evo što im je sada najpotrebnije!
 
Stožer civilne zaštite Rakov Potok uz potporu Vijeća mjesnog odbora organizira prikupljanje humanitarne pomoći za poplavljena područja!
 
Najpotrebnije stvari za stanovnike ugroženih područja
 
Iz samoborskog Crvenog križa javljaju kako Volonterski Centar Slavonski Brod hitno treba vodu, konzerviranu hranu, gumene rukavice, higijenske potrepštine, sredstva za čišćenje, prašak za rublje, zaštitne maske za lice i  gumene čizme svih brojeva.
 
Stvari možete donijeti u Društveni dom Rakov Potok u petak, subotu i nedelju  između 10:00 i 18:00 sati.
 
 Također se mole građani da namještaj, madrace, dječje igračke i ostale veće stvari čuvaju u svojem prostoru dok se ne ostvare uvjeti da se ugroženo stanovništvo vrati u svoje domove ili u privremeni smještaj, kada će im upravo te stvari biti najpotrebnije.
 
O tome će građani biti pravovremeno obaviješteni, a u skladu s potrebama, osigurat će se i adekvatan prostor gdje će se navedene stvari prikupljati. Hrvatski građani pomažu donacijama ugroženima u poplavama u Slavoniji. Evo što je građanima poplavljenih područja sada najpotrebnije.
 
Prikupljaju se:
- Deke, posteljina, vreće za spavanje
- Dječja hrana (hrana za bebe), bočice, dude i sl.
- Sredstva za osobnu higijenu (sapun, četkice za zube, pasta za zube, šampon, pelene i sl.)
- Sredstva za dezinfekciju (razna sredstva za sanitarije i sl.)
- Plastični pribor za jelo
- Plastične čaše
- Sredstva protiv komaraca
- Baterije
- Svjetiljke
- Lopate
- Metle
- Rukavice
- Pamučni ručnici
- Mala plinska kuhala
U skladu s trenutnim stanjem prikupljenih dobara, Hrvatski Crveni križ moli građane da više ne donose rabljenu odjeću i obuću, uz iznimku robe za djecu i novorođenčad, gumenih čizama i donjeg rublja.

Ažurirano Četvrtak, 22 Svibanj 2014 20:46
 
Odvoz glomaznog otpada od 19.5. PDF Ispis E-mail
Odvoz krupnog (glomaznog) komunalnog otpada s područja Grada Samobora obavljat će se u razdoblju od 19.05.2014. godine do 25.09.2014. godine prema Planu prikupljanja krupnog (glomaznog) komunalnog otpada za 2014. godinu.
U kontejnere za odvoz krupnog (glomaznog) komunalnog otpada dozvoljeno je odlagati drveni otpad, namještaj, madrace, metalni otpad, male kućanske aparate i sličan otpad iz kućanstava.
 
U krupni (glomazni) komunalni otpad nije dozvoljeno odlagati žeravicu, vrući pepeo, tekućine, ulja, boje, kiseline te drugi problematični i opasni otpad, građevinski otpad, zemlju, uginule životinje i životinjski izmet.
 
Također, napominjemo da građani svoj glomazni otpad, u manjim količinama, mogu zbrinuti u reciklažnom dvorištu kod sajmišta tijekom cijele godine, bez naknade. Za zbrinjavanje olupina vozila i velikih kućanskih aparata tijekom cijele godine i bez naknade možete nazvati tvrtku CE-ZA-R na besplatni broj telefona 0800 0204.
 
Za zbrinjavanje azbesta i azbestnih ploča tijekom cijele godine i bez naknade možete nazvati tvrtku CIAK na besplatni broj telefona 0800 0003.
 
Ažurirano Četvrtak, 22 Svibanj 2014 20:42
 
Majčin dan 2014. - Ranka Novosel PDF Ispis E-mail

Članovi Kud-a  “Rakov Potok” i djeca iz našeg vrtića Potočić proslavili su Majčin dan 9. svibnja 2014. god. Bila nam je velika čast i posebno zadovoljstvo pozdraviti gospodju Ranku Novosel koja se prekrasnim stihovima o majci pridružila našem slavlju. Ranku ne treba posebno predstavljati, no ipak samo nekoliko riječi. Ranka je najpoznatija samoborska nastavnica i pjesnikinja, donedavna predsjednica samoborskog ogranka Matice hrvatske, idejna začetnica Hrvatskog učiteljskog društva Samobor; pokrenula je Festival kajkavskog pjesništva i u životu Samobora prisutna je više od pedeset godina gdje je ostavila neizbrisiv trag u prosvjeti i kulturi i još mnogo toga.

Hvala Ranka što ste još jednom Vašim dolaskom podržali naš rad. Pamtimo jednu Vašu rečenicu: “Znajte da ovo vrijeme u kojem živite nije najgore i trudite se zadržati ljubav prema svom pozivu i zemlji jer će vas samo ona učiniti pravim ljudima”.


Ažurirano Petak, 16 Svibanj 2014 15:51
 
DRAGI NAŠ KAJ PDF Ispis E-mail
Članovi svih sekcija Kud-a “Rakov Potok” po prvi će se puta pridružiti manifestaciji Dragi naš kaj koja će se održati 08.06. ove godine na jezeru Orešje u Svetoj Nedelji. Okupit će se tada kajkavski kulturnjaci iz Prigorja, Hrvatskog zagorja, Podravine i Zagreba s ciljem da očuvaju kajkavski izričaj i narodne običaje sjeverozapadne Lijepe naše.
 
Radujemo se nastupu i susretu s ostalim sudionicima, marljivo se pripremamo i nestrplivo očekujemo to lijepo dogadjanje.
 

Ažurirano Srijeda, 14 Svibanj 2014 13:27
 
Ljetne večeri u Rakovom Potoku PDF Ispis E-mail
Objavljeno: 05.05.2014. preuzeto sa Samobor web-a
---
Iz Dramskog studia Feniks novi pozivaju vas da njihov uloženi rad, trud, entuzijazam, prijateljstvo i veliku ljubav prema kazališnoj umjetnosti proživite s njima tijekom mjeseca svibnja i lipnja. Naime, tih dana svoje kazališne komade izvodit će u parku gospodina Franje u Rakovom Potoku, a svakog posjetitelja očekuje i slatko iznenađenje – kolač. O programu i repertoaru koje će izvoditi pod nazivom Ljetne večeri u Rakovom Potoku izvijestit ćemo naknadno.
 
Podsjetimo da je Dramski studio Feniks novi osnovan je 1. siječnja 2013. godine. Do tada je djelovao u sklopu KUD-a Rakov Potok te su postavili niz predstava: Gospon lovac, Plava boja snijega, Drug Tito i Dr. Franjo Tuđman kod Boga, Lice, Vitez željeznog srca, BBB.huligans su fini dečki, Rakovčanska mama, Božićni vlak, Janica i Jean te Oliver Twist.
 
Danas djeluju kroz četiri dobne skupine od 7 do 65 godina koje sve aktivno rade i broje ukupno 30 članova. Do sada su na smotri kazališnih amatera nastupili četiri puta te dobili samo pozitivne kritike i odlične ocjene.
 
Njihov posljednji zapaženi nastup bio je početkom travnja ove godine kada su na 17. Smotri kazališnih amatera s predstavom Oliver Twist osvojili prvu nagradu od strane državne selektorice Irene Škorić dok je voditeljica Andrea Grubiša dobila nagradu za adaptaciju teksta te predstave.
 

Ažurirano Ponedjeljak, 12 Svibanj 2014 17:17
 
Majčin dan PDF Ispis E-mail


 
FESTIVAL DJEČJEG FOLKLORNOG STVARALAŠTVA “MI SMO DJECA VESELA” PDF Ispis E-mail
Kulturno-umjetničko društvo Mičevec bilo je organizator i domaćin Festivala dječjeg folklornog stvaralaštva “MI SMO DJECA VESELA” koji je održan 03. svibnja 2014. godine.
Tristotinjak učesnika glazbom su pjesmom i plesom predstavili  zavičajnu folklornu baštinu pokazavši nam s koliko ozbiljnosti, entuzijazma i ljubavi  pristupaju očuvanju narodnih vrijednosti.
Bila nam je velika čast i posebno zadovoljstvo što su svirači Tamburaškog orkestra Rakov Potok bili sudionici ovog lijepog dogadjanja. 
Zahvaljujemo na pozivu i radujemo se našem sljedećem susretu.

Ažurirano Ponedjeljak, 05 Svibanj 2014 08:48
 
SRETAN PRAZNIK RADA PDF Ispis E-mail

Ažurirano Srijeda, 30 Travanj 2014 11:28
 
Jubilarni 10. Samoborski proljetni sajam PDF Ispis E-mail
U skolopu proljetnog jubilarnog 10. Samoborskog proljetnog sajma održan je i  5. Festivalu Samoborske češnofke, a najbolje češnofke stižu iz Jarušja.
I dok su uzvanici i posjetitelji obilazili štandove na Trgu kralja Tomislava, u Kleščićevoj ulici širio se primamljiv miris prave domaće delicije na 5. Festivalu Samoborske češnofke. Svoje umijeće pripreme češnofki ove je godine pokazalo 16 mjesnih odbora, a stručni žiri (Dubravko Viduč, Tomislav Skendrović i Krunoslav Znika) na kraju je odlučio da je najbolji proizvod imao MO Jarušje s 279 bodova, drugi je bio MO Podvrh i Velika Jazbina s 270 bodova, a treći MO Klokočevec s 264 boda. Njima su pripale nagrade sponzora Tehnovara i Obrta Fresl. Ovo je prvi nastup MO Jarušje (koji je novi MO u ustrojstvu grada), a odmah i pobjeda. Za nju su zaslužni Ivica Ivanušević te Mirko, Mihael, Vlado i Jelena Babojelić. 

 

    
   
  
  
 
Slijedi još Festival kotlovine. Potencijal koji je pokazao Festival kotlovine osigurao mu je od ove godine i zaseban termin. Tako će se 5. izdanje ovog festivala održati iza Uskrsa, 26. i 27. travnja u Kleščićevoj ulici. Prvog dana, u subotu, u pripremanju najbolje samoborske kotlovine natjecat će se gradske četvrti i mjesni odbori te udruge hobista i gradovi Samobor, Jastrebarsko, Sveta Nedelja i Zaprešić. U nedjelju za titulu najboljeg u pripremanju samoborske kotlovine borit će se dobrovoljna vatrogasna društva. Degustacija kotlovine oba dana predviđena je od 12 do 17 sati. 

Ažurirano Utorak, 15 Travanj 2014 15:49
 
Zamjenski termin odvoza otpada PDF Ispis E-mail
Iz trgovačkog društva Komunalac d.o.o. obavještavaju da će se u ponedjeljak 21. travnja 2014. godine neće odvoziti komunalni otpad.
 
Zamjenski termin odvoza je u subotu 19. travnja 2014. godine.

Ažurirano Ponedjeljak, 14 Travanj 2014 14:40
 
Mali humanitarci PDF Ispis E-mail
Prošlog su ponedjeljka (07.04.2014.) Mali slavuji zajedno s članovima Tamburaškog orkestra Rakov Potok  i njihovim voditeljima (prof. Zoran Jašek i Ivana Petravić) sudjelovali u humanitarnoj akciji razveselivši članove Društva osoba s cerebralnom i dječjom paralizom. Obradovali su mnoge koje život nije mazio i čiji voditelji i njihovi najbliži svakodnevno ulažu veliki trud i ljubav da im bude lakše.
 
Raduje nas što smo im barem malo, glazbom, pjesmom i plesom uljepšali dan, a svaki njihov osmijeh i pljesak bio je za nas velika nagrada. Na kraju smo obećali da ih ne ćemo zaboraviti i da ćemo opet doći.

Ažurirano Srijeda, 09 Travanj 2014 09:30
 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 11 od 22

Reklame

Baner
Baner
Baner

Ankete

Ocijenite rad Vijeća mjesnog odbora Rakov Potok