Galerija Slika

PrijavaRakov Potok Rakov Potok
Vijesti iz Rakovog Potoka
Samobor je dobio novu vlast PDF Ispis E-mail
Samobor je dobio novu vlast, proglašena je 188. Slobodna fašnička republika! Mimo bilo kakve izborne procedure Princ Fašnik, Sraka, Sudec i Fiškal preuzeli su u petak ključeve grada iz ruku zamjenice gradonačelnika Sanje Horvat Iveković i predsjednika Gradskog vijeća Branimira Šiljka te okupljenom pučanstvu objavili da do 4. ožujka na Samoborskom fašniku vladaju posebna pravila.
- Galamite, norite, šajbajte i ločite dok se ne ukočite. Izbacite iz sebe svu muku i zločestoću i sledi vam nagrada za vrhunsku bedastoću. Imamo vizu, skurimo krizu! – slavodobitno je poručio Princ.
Uz bogat program veselo protekao prvi fašnički vikend
Tradicionalno već veliko zanimanje na Samoborskom fašniku probuđuju nastupi mjesnih odbora. Niti ove godine nisu zakazali, jer su hrvatsku gospodarsku i političku realnost prikazali u duhovitom tonu, s britkim humorom u kojem nitko nije ostao pošteđen, od državne do gradske vlasti.
Prve fašničke nedjelje nastupilo je pet mjesnih odbora – Domaslovec, Konščica, Mala Jazbina, vrlo uspješno Rakov Potok i Hrastina, a svatko je na svoj način nastojao pridobiti naklonost publike i ocjenjivačkog suda.
Druge fašničke nedjelje svoj program još će predstaviti mjesni odbori Veliki i Mali Lipovec, Podvrh, Gradna, Celine, Farkaševec te Gradska četvrt Gornji kraj – Hamor

Ažurirano Utorak, 25 Veljača 2014 10:38
 
188. FAŠNIK PDF Ispis E-mail

Rakov Potok ,  23. veljače od 15 sati

 

Mjesni odbori intenzivno se pripremaju za ovogodišnji fašnik
 
Jedna od posebnosti 188. Samoborskog fašnika satirični je dio manifestacije, koji se njeguje još od vremena legendarnog organizatora Fašnika Josipa Komparea iz sredine 19. stoljeća. 
Priliku za finu kritiku aktualnih događanja u Hrvatskoj i ove će godine iskoristiti lokalni mjesni odbori, koji odbrojavaju zadnje dane do svojih nastupa. Dekoracije se čuvaju u tajnosti, samo rijetki izvan kruga mjesnog odbora imaju pristup ukupnoj ideji kojom se misle predstaviti.
Radi se o kombinaciji lokalnog rivalstva, demonstraciji kreativnosti i prilike za intenzivno druženje, jer većina mjesnih odbora radi zajednički na svojim fašničkim nastupima i to gotovo svakodnevno već nekoliko tjedana. Potrebno je osmisliti scenarij nastupa, koji je vezan uz ovogodišnju fašničku temu “Imamo vizu, skurimo krizu“, oslikati alegorijska kola, napraviti maštovite kostime i stvoriti pobjedničku atmosferu. Naime, dodatni motiv za dobar nastup je i nagradni fond od 90 tisuća kuna, a najbolji nastupi bit će proglašeni na zatvaranju Fašnika, u utorak, 4. ožujka.
Ukupno će se ove godine predstaviti 11 mjesnih odbora kroz svoje maskirane povorke i nastupe na središnjoj pozornici. Prve fašničke nedjelje, 23. veljače od 15 sati predstavit će se mjesni odbori Domaslovec, Konščica, Mala Jazbina, Rakov Potok i Hrastina, a druge nedjelje, 2. Ožujka, mjesni odbori Veliki i Mali Lipovec, Podvrh, Gradna, gradska četvrt Gornji kraj-Hamor, Celine i Farkaševec. Mjesni odbori animirat će posjetitelje i u svojim taborima smještenim u Livadićevoj ulici svake fašničke subote i nedjelje u programu nazvanom ETNOcest. 

Ažurirano Srijeda, 19 Veljača 2014 12:01
 
Kontakt brojevi zimske službe: 01/3325-507 od 0-24h PDF Ispis E-mail
Iz trgovačkog društva Komunalac d.o.o. podsjećaju na kontakt brojeve zimske službe koji su vam na raspolaganju.
 
Za sva pitanja u svezi zimske službe, možete nazvati bazu zimske službe na broj telefona 01/3325-507, koji je otvoren za građane od 0-24 sata. 

 


Ažurirano Ponedjeljak, 27 Siječanj 2014 13:49
 
Prvi nastup Kud-a “Rakov Potok” u ovoj godini PDF Ispis E-mail
Prvi nastup Kud-a “Rakov Potok” u ovoj godini prošao je u veselom 
raspoloženju kako to i priliči folklornoj sekciji kao i slavlju na koje smo bili pozvani. Bila nam je čast i posebno zadovoljstvo što smo spletom prigorskih pjesama i plesova (koreografija Ivana Petravić, glazbena obrada prof. Zoran Jašek) obradovali brojne goste na svadbi u Hotelu Antunović, i tako ispunili želju naših mladenaca Margarete i Dine Jaklenec kojima želimo zdravlje, sreću i svako dobro.. 
 
  

Ažurirano Ponedjeljak, 27 Siječanj 2014 13:44
 
Pošta u Rakovom Potoku PDF Ispis E-mail


Ažurirano Četvrtak, 12 Prosinac 2013 14:05
 
Božićna priredba 'Djetešce nam se rodilo' PDF Ispis E-mail


Ažurirano Utorak, 10 Prosinac 2013 21:52
 
Evo kako se voli Samobor PDF Ispis E-mail
-- preuzeto sa stranica Glasnika SSN.--
 
Članovi KUD-a Rakov Potok predstavili su svoj rad u kino dvorani POU Samobor
Samoboru s ljubavlju bio je naziv predstave koju su pripremili članovi KUD-a Rakov Potok 21. studenoga u samoborskoj kino dvorani i tako predstavili svoj rad Samoborcima i brojnim sumještanima koji su ih došli pogledati.
Iskreno i toplo pozdravila ih je predsjednica Ksenija Jaklenec, a zatim su se na pozornici nizale pjesme i plesovi u izvedbama njihovog zbora, malih folkloraša iz vrtića, tamburaša i plesača, predstavio se tamošnji Ogranak Matice hrvatske, nastupio je i popularni Damir Horvatinčić iz Plesa sa zvijezdama sa svojom partnericom Petrom Jeričević, a u goste im je stigla i Klapa Poj.
Onako kako to samo pravi amateri znaju i mogu, s tremom u srcima, treperavim grlima i nogama, ovaj mladi KUD, koji djeluje tek četiri godine, pokazao je kako se voli Samobor. Za to nisu potrebne vrhunske izvedbe i savršeni kostimi, već puno dobre volje iskazane kroz šarenilo aktivnosti kojima i mladi i stari Rakovpotočani mudro, korisno i veselo ispunjavaju svoje slobodno vrijeme.
Nadamo se da će im Samobor uzvratiti jednakom ljubavlju i pomagati rad članova KUD-a Rakov Potok u budućnosti, jer su to svakako zaslužili svojim trudom i nastojanjima da sebi i svojim sugrađanima pruže osjećaj pripadnosti "samoborskom kulturnom krugu", kojim se naš grad toliko ponosi.
M.K.

 

 

Ažurirano Petak, 22 Studeni 2013 12:13
 
Samoboru s ljubavlju PDF Ispis E-mail
U četvrtak, 21. studenog, održat će se priredba "Samoboru s ljubavlju" u organizaciji KUD-a Rakov Potok. Pozvani ste u samoborsku kino dvoranu u četvrtak od 19.30 sati.

 

 

 

 

 

 

Osim "kudovaca" sudjeluju:

  • Klapa Poj, Samobor,
  • pjesnici književnog odjela Matice hrvatske Ogranak Samobor,
  • najmlađi "stanovnici" naseg vrtića "Potočić",
  • mješoviti gitaristički orkestar iz Svete Nedelje,
  • Damir Horvatinčić i Petra Jeričević (Ples sa zvijezdama),
  • klaun magičnog cirkusa Marvelly.
 
Jedan dio prihoda od prodanih ulaznica bit će za humanitarne svrhe.
 
Za ulaznice izvolite nazvati 097-9074-643.

Ažurirano Subota, 16 Studeni 2013 17:39
 
Održana 4. sjednica Gradskog vijeća PDF Ispis E-mail
Ukupni konsolidirani proračun Grada Samobora umanjen je drugim izmjenama i dopunama za ovu godinu za nešto manje od tri milijuna kuna (1,6%), većinom glasova gradskih vijećnika na 4. sjednici održanoj 30. listopada.
Prihodi i rashodi proračuna planirani su ovom izmjenom u ukupnom iznosu od 182.548.278 kuna te u ovoj godini više ne bi trebalo biti rebalansa, rekao je pročelnik Upravnog odjela za financije, Željko Radovanić.
 
- U devet mjeseci prihodi su ostvareni u iznosu od 125 milijuna kuna, dok su rashodi 117 milijuna pa je manjak od 9,2 milijuna pokriven u cijelosti. Štedjelo se racionalizacijom rashoda i promjenom ponašanja svih proračunskih korisnika, ali su se poduzimale i aktivnosti za povećanje prihoda, jer se troškovi Grada kreću između 160 i 180 milijuna kuna i tu prostora za štednju nema puno više, naglasio je Radovanić.
 
Unatoč posljedicama krize koje su dovele do negativnih trendova na prihodovnoj strani, od komunalnog doprinosa i naknade te prodaje nekretnina u vlasništvu Grada i poreza na nekretnine, optimističan je podatak da je za 1,6% u odnosu na prošlu godinu porastao najznačajniji prihod Grada, porez na dohodak. Optimističan je i podatak da su u listopadu prihodi Grada bili oko 15 milijuna kuna pa Željko Radovanić očekuje da će se proračun za ovu godinu i ostvariti u planiranim iznosima.
Jedna od većih izmjena na rashodovnoj strani proračuna je dokapitalizacija Komunalca od 1,5 milijuna kuna, a potencijal za povećanje prihoda, podsjetio je Radovanić, su i nenaplaćena potraživanja Grada (komunalne naknade i doprinosi te porezi) od ukupno 25 milijuna kuna.
 
Nakon što su na početku sjednice minutom šutnje odali počast pokojnom predsjedniku Gradskog vijeća Željku Žarku, gradski vijećnici su jednoglasno za novog predsjednika izabrali Branimira Šiljka, a za njegovu zamjenicu Maju Gračanin.
Na prijedlog GO SDP-a, na upražnjenom vijećničkom mjestu započeo je mandat Tomislavu Pađanu (SDP), kao neizabranom kandidatu s kandidacijske liste HSS–SDP, koji je na sjednici položio vijećničku prisegu.
 
Uz Izvješće o obavljenoj financijskoj reviziji Grada Samobora za 2012. godinu, Željko Radovanić primio je u svoje, ali i u ime gradskog čelništva i gradske uprave, čestitke predsjednika Gradskog vijeća za bezuvjetno izvješće. Naime, nakon revizije koja je trajala oko šest mjeseci nije bilo primjedbi na kompletno poslovanje Grada u protekloj godini, što je najveće priznanje čelništvu, gradskoj upravi i svim djelatnicima, rekao je Radovanić.
 
Jednoglasno je donesena i odluka o odvajanju poslova odvodnje iz Komunalca i osnivanju TD Odvodnja Samobor d.o.o. Radi se o provedbi odredbi Zakona o vodama, prema kojima poslovi vodoopskrbe i odvodnje trebaju biti izdvojeni od komunalnih djelatnosti do kraja ove godine. Ukoliko se to ne bi napravilo, sankcije predviđaju da Grad ne bi mogao više od Hrvatskih voda dobivati sredstva za sufinanciranje investicija u tim djelatnostima.
 
Prije ove odluke Skupština Komunalca već je utvrdila prijedlog za podjelu imovine pa će za ovu djelatnost biti izdvojen 1,55 milijun kuna kao temeljni kapital novog trgovačkog društva, čije sjedište će biti na prostoru novog Autobusnog kolodvora.
Gradsko vijeće pokrenulo je i postupak za predlaganje kandidata za članove Savjeta mladih Grada Samobora, a javni poziv bit će objavljen u lokalnom javnom glasilu i na web stranicama Grada Samobora.
 
Na području Samobora imena su dobile dvije nove ulice. U naselju Lug Samoborski to je Ulica Papratišće, a u samoborskoj gradskoj četvrti Giznik – Anindol nova ulica zove se Put žira. Na prijedlog Vijeća MO Vrhovčak, sportski centar na Vrhovčaku u vlasništvu Grada Samobora dobio je naziv Memorijalni sportski centar Jurja Pavlina Bačanka, u sjećanje na preminulog vijećnika tog MO, legendarnog nogometaša NK Samobora i, kako je naglasio Boris Makarun, jednog od najboljih samoborskih sportaša, koji je igrao i u reprezentaciji bivše države.
 
Gradski vijećnici su bez rasprave prihvatili i izvješća dječjih vrtića Grigor Vitez i Izvor iz Samobora za pedagošku godinu 2012./2013.

 

Ažurirano Ponedjeljak, 04 Studeni 2013 09:31
 
Kestenijada u Rakovom Potoku PDF Ispis E-mail


Ažurirano Četvrtak, 24 Listopad 2013 08:31
 
Rakov Potok prvi na turniru mjesnih odbora PDF Ispis E-mail
Malonogometaši Rakovog Potoka pobjednici su tradicionalnog turnira mjesnih odbora odigranog u povodu Dana grada proteklog vikenda.
 
U finalu su nakon boljeg izvođenja sedmeraca svladali Mjesni odbor Gradna rezultatom 7:6.
 
Za najboljeg igrača turnira izabran je Damir Vratarić iz Rakovog Potoka, najbolji je vratar bio čuvar mreže Gradne Mihael Horvat, a najviše pogodaka na turniru, ukupno 8, postigao je Damir Celižić iz Mjesnog odbora Klokočevac. Za najboljeg suca proglašen je Tomislav Šestak.
 
 

Ažurirano Četvrtak, 24 Listopad 2013 08:26
 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 13 od 23

Reklame

Baner
Baner
Baner

Ankete

Ocijenite rad Vijeća mjesnog odbora Rakov Potok