Galerija Slika

PrijavaRakov Potok Rakov Potok
Vijesti iz Rakovog Potoka
Počela isplata božićnica samoborskim umirovljenicima PDF Ispis E-mail

Grad Samobor i ove će godine samoborskim umirovljenicima osigurati božićnicu u iznosu od 150,00 kuna.

Stoga se pozivaju umirovljenici koji imaju prebivalište na području Grada Samobora i mirovinu do 2.000,00 kuna, da preuzmu jednokratnu pomoć u iznosu od 150,00 kuna u poslovnici FINE, Gajeva 2, Samobor.

Božićnicu je moguće preuzeti od 3. prosinca 2012. do 28. prosinca 2012. godine radnim danom od 8:00 do 18:30, te subotom od 8:00 do 12:00 sati.

Prilikom isplate svaki umirovljenik je dužan predočiti osobnu iskaznicu i odrezak doznake o zadnjoj isplati mirovine.

Umirovljenici koji primaju inozemnu mirovinu moraju predočiti osobnu iskaznicu, odrezak doznake o zadnjoj isplati mirovine na kojoj se vidi osobni broj umirovljenika i dokaz o mjesečnom iznosu inozemne mirovine, pri tome zbroj tuzemne i inozemne mirovine ne smije prelaziti 2.000 kuna.

Iznimno, pomoć će se isplatiti i drugoj osobi koja je uz navedene dokumente dužna predočiti i svoju osobnu iskaznicu, za one umirovljenike koji zbog bolesti ili nekog drugog razloga nisu u mogućnosti doći osobno.


 
KRUŽI INTERNETOM: Uvođenje zdravstvenog odgoja u škole PDF Ispis E-mail

Poštovani!

Ako želite:

 • da Vaše dijete u školi uči da je homoseksualno ponašanje jednako prirodno i jednako vrijedno kao i heteroseksualno
 • da Vaše dijete u školi bude prisilno podvrgnuto homoseksualnoj propagandi jer "krajnje je vrijeme da homoseksualnost uđe u škole", kako stoji u programu
 • da Vaša kći u adolescenciji, dakle u dobi najvažnijoj za izgradnju spolnog identiteta, u školi vježba rečenice poput "Zašto ja ne bih rekla - ja sam muškarac s vaginom?", jer prema autorima programa, svako bi dijete trebalo moći, bez obzira na svoje spolne organe, odabrati svoj "rod" (muški, ženski, homoseksualni, biseksualni, transseksualni.)
 • da se Vašem djetetu već od 4. razreda osnovne škole ispire mozak s tom rodnom ideologijom
 • da Vaše dijete u školi pohađa program koji ignorira sve vrijednosti, koji sva spolna ponašanja smatra jednako prihvatljivima, koji smatra da seks sam po sebi nema nikakvo značenje
 • da se svoj djeci nameće jedan program, jedna ideologija, a roditeljima uskraćuje ustavno pravo da odaberu program za svoje dijete

... onda nemojte učiniti ništa. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta je sve to već učinilo.

No, ako ne želite da se takve stvari nameću Vašoj djeci, svakako se uključite u naše akcije.

Konkretno, učinite sljedeće:

 1. Kliknite OVDJE - ako ste spremni skupljati potpise protivljenja ovakvom ponašanju Ministarstva (sami ćete odabrati hoćete li to činiti među svojim prijateljima, kolegama na poslu, iza nedjeljne mise ili na trgovima). Zatim se uključite u ostale akcije:
 2. Kliknite OVDJE - kako bismo zajednički organizirali informiranje svih roditelja u Vašoj školi preko Vijeća roditelja i roditeljskih sastanaka.
 3. Kliknite OVDJE - ako ste nastavnik, učitelj ili stručni suradnik u školi - i potpišite Apel nastavnika za kvalitetan zdravstveni odgoj, te skupite potpise svojih kolega u školi.

Što bi roditelji trebali znati o uvođenju zdravstvenog odgoja pročitajte OVDJE.

Pošaljite ovaj mail svojim prijateljima i poznanicima!

...............

Udruga Glas roditelja za djecu - GROZD


Ažurirano Nedjelja, 28 Listopad 2012 12:47
 
PROSLAVLJEN DAN GRADA SAMOBORA PDF Ispis E-mail

 

Samobor Dan grada svečano proslavlja trećeg vikenda u listopadu, na dan kada povjesničari procjenjuju da je kralj Bela IV. 1242. godine Samoboru darovao Povelju slobodnoga kraljevskog trgovišta. 
Po prekrasnom vremenu, kuharska  ekipa  Rakovog Potoka  na čelu sa Dragutinom /S/ Marovićem pripremila je, za posjetioce Grada, najbolju kotlovinu koju je pripremio Matija Marović!
 
Veselo je bilo u Kleščićevoj ulici!  Naš je KUD nastupio i rzveselio prisutno građanstvo koje je burnim pljeskom popratilo nastup! Može se reći da smo uspješno i veselo proslavili 770 godišnjicu našega Grada!
 
Naš motocrosist i veliki zaljubljenik u moto sport, Dragutin /Z/ Marović na prijedlog VMO Rakov Potok, primio je nagradu Grada Samobora, a Gradonačelnik Krešo Beljak, dodjelio je plaketu za uspješan rad, našim mještanima gđi. Kseniji Jaklenec predsjednici KUD Rakov Poltok, najdugovječnijem gradskom vječniku g. Zlatku Korenčiću te zaslužnom članu viječa MO Rakov Potok g. Vladimiru Lasiću! Čestitamo!
 
Posjetio nas je predsjednik Republike Ivo Josipović i predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko.
 
Opširnije o svečanoj sjednici Gradskog vijeća na  www.samobor.hr
 
Slike možete pogledati ovdje !

Ažurirano Ponedjeljak, 22 Listopad 2012 14:48
 
770. rođendan Grada Samobora PDF Ispis E-mail

 

Dragi naši mještani,

 
MO Rakov Potok ,  Kud “Rakov Potok” i Udruga umirovljenika  pozivaju vas da nam se pridružite na proslavi 770. rođendana Grada Samobora. 
 
Proslava Dana grada Samobora osim dosadašnjih priredbi, nastavit će se degustacijom tradicionalnih gastronomskih specijaliteta i delicija: samoborskog kotleta, kotlovine, roštilja i greblice. Spomenute specijalitete pripremat će 24 samoborska mjesna odbora, na Trgu Matice hrvatske i u Ulici Mirka Kleščića, u subotu, 20. listopada, od 10:00 sati.
 
Za zabavni kulturno umjetnički program na Trgu kralja Tomislava pobrinut će se Samoborske mažoretkinje, Dječji zbor Smješak, Dječji zbor Samoborček, Dječji zbor Jeka i Glazbena škola Ferdo Livadić od 11:00 sati. U 14:30 sati će nastupiti Folklorni ansambl Mladost i gosti, dok će od 17:00 sati nastupiti Kulturno umjetničko društvo Rakov Potok i Gradska glazba Samobor.

Sa veseljem Vas očekujemo u subotu! 

 

 

Ažurirano Petak, 19 Listopad 2012 10:43
 
Motocross utrka na stazi Draga PDF Ispis E-mail

Ovogodišnji program obilježavanja Dana grada započet će sportskim događajem. U nedjelju, 14. listopada s početkom u 13:00 sati na Motocross stazi Draga u Rakovom Potoku vozit će se motocross utrka za Kup Hrvatske i Trofej Grada Samobora.

 
Natjecat će se domaći i inozemni motocross klubovi, a po prvi puta ove godine u utrci na županijskoj razini mogu sudjelovati i vozači koji nemaju licencu HMS-a, ali posjeduju vozačku dozvolu A ili B kategorije.
 
Verifikaciju vozači mogu obaviti neposredno na utrci, kada će dobiti i promo licencu s osiguranjem.
 

Ovim putem pozivaju se svi vozači koji žele sudjelovati u utrci da se pridruže natjecanju, a svi sugrađani da prisustvuju ovom događaju.


Ažurirano Petak, 12 Listopad 2012 12:04
 
Odluke se moraju donositi PDF Ispis E-mail

Autori „zaboravljene“ publikacije Komisije za rast i razvoj ističu da se pokazalo kako nositelji politika u ekonomski uspješnim zemljama eksperimentiraju, ponekad i griješe, ali donose odluke umjesto da oklijevaju. Milan Deskar Škrbić to prepoznaje i kod Milanovića

 

Članak je preuzet sa portala banka.hr a cijeli članak možete pročitati ovdje ! 

 


Ažurirano Petak, 21 Rujan 2012 10:34
 
NAGRADA GRADA SAMOBORA PDF Ispis E-mail

 

Samoborski gradski vijećnici na svojoj 31. sjednici, održanoj 13. rujna, potvrdili su prijedloge Odbora za dodjelu nagrada i priznanja za ovogodišnje gradske nagrade. Odbor je pomno analizirao sve pristigle prijedloge u tri kategorije nakon raspisanog javnog natječaja.
 
Jednoglasno je prihvaćeno da Nagrada Grada Samobora  pripadne  Dragutinu Maroviću!
 

Ažurirano Utorak, 18 Rujan 2012 10:50
 
Natječaj za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Samobora u 2012. godini PDF Ispis E-mail

Na temelju članka 19. Odluke o javnim priznanjima Grada Samobora (Službene vijesti Grada Samobora br. 6/04, 6/04 i 9/11), Odbor za dodjelu nagrada i priznanja Gradskog vijeća Grada Samobora na svojoj 8. sjednici održanoj dana 12. lipnja 2012. godine raspisuje Natječaj za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Samobora u 2012. godini.

Prijedlozi se podnose Odboru za dodjelu nagrada i priznanja Grada Samobora, Samobor, Trg kralja Tomislava 5, do 23. srpnja 2012. godine.

Tekst natječaja možete pročitati ovdje !


Ažurirano Utorak, 03 Srpanj 2012 10:33
 
MINISTAR MARAS POSJETIO JE RAKOV POTOK PDF Ispis E-mail

14.06.2012. posjetili su nas cijenjeni gosti, ministr poduzetništva i obrta, Gordan Maras, predstavnici lokalne vlasti grada Samobora, gradonačelnik Krešo Beljak i predsjednik Gradskog vijeća Željko Žarko, dopredsjednik Hrvatske obrtničke komore i predsjednik Obrtničke komore Zagreba, Ivana Obada sa suradnicima, predsjednicima i tajnicima prijateljskih Udruženja iz Zagreba, Jastrebarskog i Sesveta.

 
Bili su tu i ravnatelj i pedagog  Srednje strukovne škole u Samoboru, Davor Škiljan i Anita Šimić, te predstavnici Zagrebačke banke Jozo Čakalić i Hrvoje Kotarski, zaduženi za poduzetništvo i partneri firme Brodar, kao i ostali poslovni partneri ove tvrtke,  predsjednik Mjesnog odbora Rakov Potok, Branimir Šiljak i Sanja Horvat Iveković, predsjednica  Povjerenstva za ravnopravnost spolova grada Samobora.
 
Podrška su bili i predstavnici  Udruženja obrtnika Samobor, potpredsjednik Boris Kralj, Marija Komerički i Silva Lamot.
 
Domačin je bio obrt EL MO i tvrtka ELEKTROINŽENJERING BRODAR d.o.o.,vlasnika Željka Brodara, a organizirana je i mala zakuska u prostorima Catering Franja gdje je gospodin Željko Franja priredio domaće specijalitete na kušnju!
 
Bio je ovo dobar način upoznavanja resornog ministra sa radom i životom poduzetnika u Rakovom Potoku, ovoga puta u elektro industriji, a Željko Brodar je predočio samo dio uspješnog poslovnog života! 
 
Primjeri dobre prakse, su dobrodošli i njih treba podržati, kako je naglasio gradonačelnik Samobora jer ovakvi poduzetnici su garancija za dobru budućnost naše zemlje, a osobito grada Samobora i okolice.
 
   
  

Ažurirano Srijeda, 20 Lipanj 2012 09:03
 
Prvakinja SVJETSKOG KUPA iz Rakovog Potoka PDF Ispis E-mail

Marija Frklić rođena 14.5.1998. u Zagrebu, bavi se Kyokoshin karateom od 2007. godine. Kyokoshinkai je karete stil kojeg je formirao i dobio ime po japanskom kaligrafskom znaku *kanji *koji se obavezno nosi na prednjoj strani kimona i znači "kykoshinkai". 

Sastoji se od 3 osobine:
 • *Kyoku*  znači maksimalno
 • *Shin* znači istina
 • *Kai* znači društvo
 
U Kyokoshin karateu se primjenjuje natjecanje tipa <<knock down>> tj.pobjednik je onaj koji obori, nokautira protivnika.U sportskom karateu pravila su daleko blaža, udarci se samo naznačuju. Trenira 6 pua tjedno u klubu Mas.Oyama Strmec koji je jedan od trofejnijih klubova uregiji. Položila je za zeleni pojas (3.kyu) 01.2012.
 
Treninzi karatea su zanimljivi, trenira se um, snaga i kate(redanje blokova, udaraca, obrambenih i napadačkih tehnika). Sjećanje na sam početak vežu je uz 1.turnir u Sisku  kada je osjetila taj do tada nepoznati osjećaj u tijelu(tremu), ali i zadovoljstvo pobjede. Odlučila seza  karate. Odlična je učenica, svoje slobodno vrijeme prvo posvećeje školskim obavezama. Roditelji su joj velika podrška. Voze je, mijenjaju smjene, prilogođavaju se njenom rasporedu školei karatea.
 
Nagrada za nabolju mladu sportašicu grada Svete Nedjelje, te nominacija sportašice do 15. godine  Zagrebačke županije čini je Ponosnom, ali nameće i veliku odgovornost jer zna da mora biti još bolja kako bih opravdala tu laskavu titulu. Ujedno joj daje poticaj da se i u tom "malom"sportu prate rezultati nas sportaša.
 

Ažurirano Utorak, 19 Lipanj 2012 09:05
 
PROSLAVA DANA RAKOVOG POTOKA PDF Ispis E-mail

 

sa poštovanjem,
Predsjednik VMO
 
Branimir Šiljak

 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 » > Kraj >>

Stranica 13 od 19

Reklame

Baner
Baner
Baner

Ankete

Ocijenite rad Vijeća mjesnog odbora Rakov Potok