Galerija Slika

PrijavaRakov Potok Rakov Potok
Vijesti iz Rakovog Potoka
Održana 4. sjednica Gradskog vijeća PDF Ispis E-mail
Ukupni konsolidirani proračun Grada Samobora umanjen je drugim izmjenama i dopunama za ovu godinu za nešto manje od tri milijuna kuna (1,6%), većinom glasova gradskih vijećnika na 4. sjednici održanoj 30. listopada.
Prihodi i rashodi proračuna planirani su ovom izmjenom u ukupnom iznosu od 182.548.278 kuna te u ovoj godini više ne bi trebalo biti rebalansa, rekao je pročelnik Upravnog odjela za financije, Željko Radovanić.
 
- U devet mjeseci prihodi su ostvareni u iznosu od 125 milijuna kuna, dok su rashodi 117 milijuna pa je manjak od 9,2 milijuna pokriven u cijelosti. Štedjelo se racionalizacijom rashoda i promjenom ponašanja svih proračunskih korisnika, ali su se poduzimale i aktivnosti za povećanje prihoda, jer se troškovi Grada kreću između 160 i 180 milijuna kuna i tu prostora za štednju nema puno više, naglasio je Radovanić.
 
Unatoč posljedicama krize koje su dovele do negativnih trendova na prihodovnoj strani, od komunalnog doprinosa i naknade te prodaje nekretnina u vlasništvu Grada i poreza na nekretnine, optimističan je podatak da je za 1,6% u odnosu na prošlu godinu porastao najznačajniji prihod Grada, porez na dohodak. Optimističan je i podatak da su u listopadu prihodi Grada bili oko 15 milijuna kuna pa Željko Radovanić očekuje da će se proračun za ovu godinu i ostvariti u planiranim iznosima.
Jedna od većih izmjena na rashodovnoj strani proračuna je dokapitalizacija Komunalca od 1,5 milijuna kuna, a potencijal za povećanje prihoda, podsjetio je Radovanić, su i nenaplaćena potraživanja Grada (komunalne naknade i doprinosi te porezi) od ukupno 25 milijuna kuna.
 
Nakon što su na početku sjednice minutom šutnje odali počast pokojnom predsjedniku Gradskog vijeća Željku Žarku, gradski vijećnici su jednoglasno za novog predsjednika izabrali Branimira Šiljka, a za njegovu zamjenicu Maju Gračanin.
Na prijedlog GO SDP-a, na upražnjenom vijećničkom mjestu započeo je mandat Tomislavu Pađanu (SDP), kao neizabranom kandidatu s kandidacijske liste HSS–SDP, koji je na sjednici položio vijećničku prisegu.
 
Uz Izvješće o obavljenoj financijskoj reviziji Grada Samobora za 2012. godinu, Željko Radovanić primio je u svoje, ali i u ime gradskog čelništva i gradske uprave, čestitke predsjednika Gradskog vijeća za bezuvjetno izvješće. Naime, nakon revizije koja je trajala oko šest mjeseci nije bilo primjedbi na kompletno poslovanje Grada u protekloj godini, što je najveće priznanje čelništvu, gradskoj upravi i svim djelatnicima, rekao je Radovanić.
 
Jednoglasno je donesena i odluka o odvajanju poslova odvodnje iz Komunalca i osnivanju TD Odvodnja Samobor d.o.o. Radi se o provedbi odredbi Zakona o vodama, prema kojima poslovi vodoopskrbe i odvodnje trebaju biti izdvojeni od komunalnih djelatnosti do kraja ove godine. Ukoliko se to ne bi napravilo, sankcije predviđaju da Grad ne bi mogao više od Hrvatskih voda dobivati sredstva za sufinanciranje investicija u tim djelatnostima.
 
Prije ove odluke Skupština Komunalca već je utvrdila prijedlog za podjelu imovine pa će za ovu djelatnost biti izdvojen 1,55 milijun kuna kao temeljni kapital novog trgovačkog društva, čije sjedište će biti na prostoru novog Autobusnog kolodvora.
Gradsko vijeće pokrenulo je i postupak za predlaganje kandidata za članove Savjeta mladih Grada Samobora, a javni poziv bit će objavljen u lokalnom javnom glasilu i na web stranicama Grada Samobora.
 
Na području Samobora imena su dobile dvije nove ulice. U naselju Lug Samoborski to je Ulica Papratišće, a u samoborskoj gradskoj četvrti Giznik – Anindol nova ulica zove se Put žira. Na prijedlog Vijeća MO Vrhovčak, sportski centar na Vrhovčaku u vlasništvu Grada Samobora dobio je naziv Memorijalni sportski centar Jurja Pavlina Bačanka, u sjećanje na preminulog vijećnika tog MO, legendarnog nogometaša NK Samobora i, kako je naglasio Boris Makarun, jednog od najboljih samoborskih sportaša, koji je igrao i u reprezentaciji bivše države.
 
Gradski vijećnici su bez rasprave prihvatili i izvješća dječjih vrtića Grigor Vitez i Izvor iz Samobora za pedagošku godinu 2012./2013.

 

Ažurirano Ponedjeljak, 04 Studeni 2013 09:31
 
Kestenijada u Rakovom Potoku PDF Ispis E-mail


Ažurirano Četvrtak, 24 Listopad 2013 08:31
 
Rakov Potok prvi na turniru mjesnih odbora PDF Ispis E-mail
Malonogometaši Rakovog Potoka pobjednici su tradicionalnog turnira mjesnih odbora odigranog u povodu Dana grada proteklog vikenda.
 
U finalu su nakon boljeg izvođenja sedmeraca svladali Mjesni odbor Gradna rezultatom 7:6.
 
Za najboljeg igrača turnira izabran je Damir Vratarić iz Rakovog Potoka, najbolji je vratar bio čuvar mreže Gradne Mihael Horvat, a najviše pogodaka na turniru, ukupno 8, postigao je Damir Celižić iz Mjesnog odbora Klokočevac. Za najboljeg suca proglašen je Tomislav Šestak.
 
 

Ažurirano Četvrtak, 24 Listopad 2013 08:26
 
Dobitnici Godišnje nagrade grada Samobora - OBRT FRANJA, Rakov Potok PDF Ispis E-mail
Obrt Franja posluje od 1993. godine, kada ga je, upisom  u obrtni registar, pokrenuo vlasnik Željko Franja. Sjedište  mu je u Rakovom Potoku, Samoborska ccsta 214. Glavna djelatnost tvrtke je ugostiteljslvo. lma 20 zaposlenika  i uspješno  posluje na području cijele Hrvatske. 
 
U Franja obrtu djeluju: Restoran Franja, Catering Franja, Slastičarna Franja, Restoran Better, Caffe bar Park, Dječji vrtić Potočić, Beauty centar Corina i prostor za vjenčanja Park želja.
 
Tim tvrtke sastoji se od vhunskih kuhara, konobara i event managera koji, s obzirom na dugogodišnje iskustvo i znanje, svaku želju klijenta pretvaraju u stvamost.
 
Jamstvo vrhunske kvalitete ponude su visoki higijenski standardi te kuhinja koja radi  po HACCP sustavu.
 
Željko Franja donacijama i sudjelovanjem  u h umanitamim akcijama  potpomaže rad KUD-a Rakov Potok, Nogomctnog kluba Rakov Potok, Motocross kluba TRP Marović te podupire proslave u crkvi i mjesnom odboru.

Ažurirano Utorak, 22 Listopad 2013 12:17
 
DANI KRUHA U DJEČJEM VRTIĆU POTOČIĆ - Prvi korak vrijedne suradnje PDF Ispis E-mail

Najstarija grupa dječjeg vrtića Potočić u Rakovom Potoku, uz pomoć najmladjih članova folklorne sekcije Kud-a Rakov Potok, obilježila je u petak 18. listopada 2013. god. Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Uz molitvu i blagoslov župnika zahvalili smo Bogu na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine bili podareni.
 
Bila je to prva suradnja djece vrtićke dobi i članova Kud-a Rakov Potok, ali svakako ne i posljednja. Već će se sljedećeg mjeseca stanovnici Potočića pridružiti kudovcima na pozornici Kino dvorane u Samoboru, a ubrzo nakon toga i na Božićnoj priredbi koja će se održati u Rakovom Potoku. 
 
Zvuci Tamburaškog orkestra Rakov Potok (voditelji prof. Zoran Jašek i prof. Marko Jašek) pratili su najmladje članove folklorne sekcije Mali slavuji (voditeljica Ivana Petravić) koji su prikazali splet pjesmica i dječjih igara. Osim glazbe, vrlo lijepu koreografiju pratila je i pjesma, te je za očekivati da će Mali slavuji brzo napredovati i obradovati nas još mnogobrojnim nastupima. Dan kasnije to su i potvrdili na proslavi Grada Samobora.
 
Zahvaljujući marljivom radu, žuborenje Potočića i poj i ples Malih slavuja još će nas dugo pratiti.

Ažurirano Utorak, 22 Listopad 2013 08:43
 
Kup Hrvatske i Trofej Grada Samobora u motocrossu PDF Ispis E-mail
U nedjelju, 13. listopada, već tradicionalnim Kupom Hrvatske i Trofejem Grada Samobora u motocrossu nastavlja se obilježavanje Dana Grada Samobora. Obje utrke održat će se na motocross stazi Draga, u Rakovom  Potoku od 13:00 sati, u organizaciji MCK TRP Marović.
 
Treninzi za startne pozicije održat će se od 9:00 do 12:00 sati, a natjecanje je klupskog karaktera, odnosno natječu se ekipe klubova. Ekipu kluba čine do tri vozača bez obzira na klasu. Očekuje se nastup velikog broja vozača iz cijele Hrvatske. Velika borba očekuje  se između klubova MK Karas Team i MK Požega Promet te MCK Jaska i MCK Kia – Božić. Od juniora će nastupiti Edin Halilović i Mia Ribić. 

Ažurirano Petak, 11 Listopad 2013 13:00
 
Komemoracija u povodu smrti predsjednika Gradskog vijeća Grada Samobora Željka Žarka PDF Ispis E-mail
Iskren i pošten prijatelj i političar
 
Od Željka Žarka, predsjednika Gradskog vijeća Grada Samobora i predsjednika GO SDP-a Grada Samobora, na komemorativnoj sjednici održanoj u Galeriji Prica 30. rujna oprostili su se, u prisustvu obitelji, njegov zamjenik i stranački kolega Branimir Šiljak, gradonačelnik Krešo Beljak, zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković, članovi Gradskog vijeća, njegovi suradnici i brojni prijatelji. 
 
Nakon minute šutnje, toplo i emotivno o svojem kolegi govorila je Sanja Horvat Iveković, podsjetivši na njegovu ljubav prema Samoboru, iznimnom doprinosu u radu stranke, kao i u Gradskom vijeću Grada Samobora, grada koji je jako volio i, kako je rekla, "živio punim plućima". 
 
Gradonačelnik Beljak naglasio je kako bez Željka Žarka on vjerojatno i ne bi bio gradonačelnik te kako je Željko bio uvijek odgovoran i pošten suradnik. 
 
Samobor je, nažalost, preranim odlaskom Željka Žarka izgubio, jedino ovo nije teško reći - vrijednog, iskrenog, radišnog, skromnog i iskusnog političara i prijatelja. 
 
M.K. 
 

Ažurirano Utorak, 01 Listopad 2013 10:36
 
Željko Žarko PDF Ispis E-mail
S dubokom boli i suosjećanjem primili smo vijest o preranoj smrti Željka Žarka, predsjednika Gradskog vijeća Grada Samobora, našeg velikog prijatelja i suradnika.
 
Komemorativna sjednica u čast našeg Željka održat će se u ponedjeljak, 30. rujna 2013. godine s početkom u 12:00 sati, u Galeriji Prica, Trg Matice hrvatske 6, Samobor.
 
Ispraćaj dragog nam pokojnika isti je dan u 15:00 sati na groblju Otruševec nakon čega će se misa zadušnica služiti u Župnoj crkvi svete Anastazije s početkom u 16:30 sati. 
 

Ažurirano Ponedjeljak, 30 Rujan 2013 10:29
 
Natječaj za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja otvoren do 20.8.2013. PDF Ispis E-mail
U povodu Dana grada Samobora, trećeg vikenda u listopadu, bit će dodijeljena javna priznanja Grada Samobora. Najzaslužnijim sugrađanima bit će dodijeljene Povelja počasnog građanina Grada Samobora, Nagrada za životno djelo Grada Samobora te Nagrada Grada Samobora.
 
Natječaj za podnošenje prijedloga za dodjelu priznanja otvoren je do 20. kolovoza 2013. godine.
 
Prijedlog za dodjelu javnih priznanja podnosi se u pisanom obliku, a koji su kriteriji i što sve
treba sadržavati pravovaljana prijava pročitajte ovdje!
 
Branimir Šiljak

Ažurirano Utorak, 09 Srpanj 2013 14:03
 
Dokumenti VMO Rakov Potok PDF Ispis E-mail

Ažurirano Petak, 21 Lipanj 2013 09:33
 
Otvoreno prvenstvo Hrvatske u motocrossu PDF Ispis E-mail
U nedjelju, 30.6. s početkom u 13:00 sati održat će se otvoreno prvenstvo Hrvatske u motocrossu na stazi Draga u Rakovom Potoku. Time će se obilježiti i 16. Memorijal Branka Romčevića te 21. Memorijal Kreše Purića.
Utrka će službeno započeti u 13:00 sati, dok je od 13:15 sati na rasporedu prva vožnja, a u 16:00 sati druga vožnja. Prijave će se zaprimati i direktno na utrci, prije tehničkog pregleda motocikala koji će biti od 7:30-8:45 sati, a omogućen je nastup i vozačima bez licenci HMS-a, a pod uvjetom da posjeduju vozačku dozvolu A ili B kategorije. 
U klasi MX Open očekuje se velika borba za bodove u ukupnom poretku između vodeće trojke Marka Leljaka (MCK Jaska), Mateja Jaroša (MK Požega Promet) te Hrvoja Karasa (MK Karas Team). 
 
Očekuje se i uzbudljiva utrka u klasi MX2, gdje se bodovno izjednačeni Luka Križnik (MCK KIA-Božić) i Matija Kelava (MCK 97) bore za prvo mjesto u ukupnom poretku. MCK TRP Marović ove godine obilježava 20 godina neprekinutog rada (1993.-2013.) te poziva sve ljubitelje moto sporta na motociklističko druženje uz uobičajeno dobru atmosferu.
 
Utrka će završiti proglašenjem pobjednika i podjelom nagrada u 18:30 sati.

Ažurirano Četvrtak, 20 Lipanj 2013 10:44
 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 13 od 22

Reklame

Baner
Baner
Baner

Ankete

Ocijenite rad Vijeća mjesnog odbora Rakov Potok