Galerija Slika

PrijavaRakov Potok Rakov Potok
Vijesti iz Rakovog Potoka
Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Samobora PDF Ispis E-mail
PRENOSIMO IZ MEDIJA:
Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Samobora
Nadmoćna većina koalicije HSS - SDP
 
Bez iznenađenja, u svečanom ugođaju i sa željama za što bolju suradnju na dobrobit Samobora i Samoboraca, protekla je konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Samobora, koju je po ovlaštenju Vlade RH sazvala predstojnica Ureda državne uprave u Zagrebačkoj županiji, Katarina Belec.
Od 25 vijećničkih mandata u Gradskom vijeću, koalicija HSS-a i SDP-a osvojila je 19, zajednička lista HDZ-a, HSLS-a i HSU-a 5, a jedan mandat lista grupe birača na čelu s Ivanom Vlainićem. Svoje mandate su, zbog nespojivosti s dužnostima koje obavljaju, u mirovanje stavili gradonačelnik Krešo Beljak, njegov zamjenik Željko Stanec i zamjenica Sanja Horvat Iveković, pa su na njihovo mjesto sa zajedničke liste HSS-a i SDP-a došli Miljenko Bišćan, Irena Kapor i Jasenka Skendrović. Mandat je u mirovanje stavio i Josip Berčić s iste liste, a zamijenio ga je Željko Bošković.
Stari – novi predsjednik
Ažurirano Četvrtak, 13 Lipanj 2013 08:27
Više...
 
Objava rezultata lokalnih izbora PDF Ispis E-mail

Krešo Beljak i iduće će četiri godine biti gradonačelnik Samobora. Već u prvom izbornom krugu ostvario je uvjerljivu pobjedu, osvojivši 66,11% glasova birača.

Po sabranim rezultatima slijede Tomislav Masten 16,77%, Ivan Vlainić 8,10%, Branka Čelar 3,12% glasova, a najslabiji rezultat postigao je Jug Puljizević s 2,73% glasova.
Krešo Beljak bio je vidljivo zadovoljan, ali ne i euforičan.
- Očekivali smo otprilike ovakav rezultat. Ankete, koje nismo htjeli pokazivati našim biračima, kako ne bi pomislili da je “sve gotovo” i na dan izbora ostali kod kuće, ukazivale su na to. No, ovo je samo jedna etapa. Sutra je novi radni dan. Vremena za velika slavlja nema – kratko je izjavio Beljak.
 
Gradsko vijeće Grada Samobora činit će HSS-SDP s 19 vijećnika (57% glasova), HDZ-HSLS-HSU s 5 (17,04% glasova) i lista Ivana Vlainića s 1 vijećnikom (5,97% glasova). Ostale kandidacijske liste nisu prešle izborni prag.
 
VIJEĆE MJESNOG ODBORA RAKOV POTOK činiti će:
  • 3 vječnika SDP-a (30,6%),
  • 2 vječnika Nezavisne liste (20,2%),
  • 2 vječnika HSS (18,2%) i
  • po 1 vječnik HDZ-HSU (16,9%) i HNS-a (14,0%)

 


 
Ažurirano Ponedjeljak, 20 Svibanj 2013 13:19
 
Predizborni skup HSS-a i SDP-a PDF Ispis E-mail
Predizborni skup HSS-a i SDP-a
Svi na izbore i glas za nas!
Samoborski HSS i SDP te njihov kandidat za gradonačelnika Krešo Beljak, okupljanjem na Trgu Matice hrvatske, 16. su svibnja poslali još jednu predizbornu poruku Samoborcima.
Velik broj članova stranaka, volontera koji su sudjelovali u kampanji i, naravno, njihovih birača, uživao je u besplatnoj kotlovini, ćevapima te vinu i pivu.
Krešo Beljak zahvalio je svima na dosadašnjoj podršci u kampanji i uloženom trudu i pozvao sve građane, kako priliči, da glasaju za njih.
Završni predizborni skup koalicije HSS i SDP održat će se u petak, 17. svibnja, u Lugu. PRIDRUŽITE NAM SE!
R.Š.
FOTO: Krešo Beljak i Željko Žarko uvjereni su da su dobro "zakuhali" koaliciju i nadaju se uvjerljivoj pobjedi

 
Alpinizam i BASE padobranstvo PDF Ispis E-mail

Članak preuzet sa http://www.hps.hr/vijesti/279/alpinizam-i-base-padobranstvo/

 
Nedavno je u Paklenici izveden prvi BASE skok sa Anića kuka u kombinaciji sa penjačkim usponom. Zagrebački (AO PDS Velebit) alpinist i padobranac Vanja Šiljak došao je na vrh Anića kuka usponom po Mosoraškom smjeru sa partnerom Lukom Blažićem, noseći pritom na sebi svu potrebnu opremu za BASE skok i zatim skočio sa vrha smjera Spider te sletio u Anića luku.
Ažurirano Četvrtak, 09 Svibanj 2013 11:46
Više...
 
03.05. skup u Rakovom Potoku PDF Ispis E-mail

U utorak, 30. travnja, točno u 14.00 samoborski HSS i SDP su predali kandidacijske liste za Gradonačelnika Samobora (Krešo Beljak) te njegove zamjenike (Sanja Horvat Iveković, Željko Stanec). Uz to, priloženo je više od 4.000 prikupljenih potpisa potpore kandidaturama, predana je zajednička lista kandidata za Gradsko vijeće te 52 liste  kandidata za Vijeća Gradskih četvrti i Mjesnih odbora.

Sada je na redu prava kampanja, koja počinje u petak 03.05. skupom u Rakovom Potoku

Ažurirano Petak, 03 Svibanj 2013 08:02
 
4. Festival Samoborske češnofke: RAKOV POTOK DRUGI PDF Ispis E-mail

 

U subotu, 20. travnja, održan je 4. Festival Samoborske češnofke. Opet se Kleščićevom ulicom širio opojni miris ponajboljih samoborskih kobasa, a spremali su ih majstori iz desetak mjesnih odbora. Strogi ocjenjivački odbor (Dubravko Viduč – predsjednik, Krunoslav Znika i Tomislav Skendrović, članovi) za pobjednike su proglasili MO Podvrh i Velika Jazbina, drugo mjesto zauzeli su dečki i dame iz Rakovog Potoka, a treće majstori iz Male Rakovice.
 
Ne treba posebno naglašavati da su sve spremljene češnofke i ovaj puta građanstvu bile dijeljene besplatno, uz kupicu domačega vina.
 
A bilo je i zanimljivih gostiju.....
 
   
  
 

Ažurirano Ponedjeljak, 22 Travanj 2013 12:30
 
Zapjevali mali slavuji PDF Ispis E-mail

Najmlađi članovi KUD-a Rakov Potok spremaju se za svoju francusku avanturu

 

Kraj mjeseca ožujka označio je i kraj manifestacija održavanih diljem Lijepe naše, a koje su bile posvećene promociji francuskog jezika i kulture.
 
Novi, najmlađi članovi KUD-a Rakov Potok svojim se radom već pripremaju kako bi se sljedeće godine mogli pridružiti spomenutim događanjima, hrabro koračajući ususret njima, za sada, na potpuno nepoznatom jezičnom izričaju. Osnovana je grupa Mali slavuji – Petits rossignols, sastavljena od desetero djece mlađeg uzrasta (od prvog do četvrtog razreda osnovne škole), koja će se uskoro, uz pomoć Ksenije Jaklenec, uhvatiti u koštac s prvim riječima francuskog jezika, dok će se za njihove plesne korake pobrinuti Ivana Petravić.
 
Tako će već sljedeće godine redovita manifestacija Društva prijateljstva Samobor-Chassieu, Večer francuske šansone, dobiti nove mlade snage, kada će iz Rakovog Potoka u Samobor stići "novi Francuzi", koji će se pridružiti ekipi koja nas je nedugo, treći put zaredom, oduševila francuskom glazbom, pjesmom i plesom.

Ažurirano Srijeda, 03 Travanj 2013 10:35
 
SRETAN USKRS ! PDF Ispis E-mail

SRETAN USKRS


Ažurirano Četvrtak, 28 Ožujak 2013 09:34
 
2013. Cross Country Otvoreno Prvenstvo Hrvatske PDF Ispis E-mail

Staza Draga, Rakov Potok, Hrvatska, 24.03.2013. Start 13h
 
Prva ovosezonska utrka Otvorenog prvenstva Hrvatske, cross country za motocikle i četverocikle bit će održana u nedjelju, 24. ožujka u Rakovom Potoku na stazi Draga, s početkom u 13:00 sati. Utrka će se voziti stazom dužine 5 kilometara, a sama vožnja će trajati dva sata plus jedan krug.
 
Uz nastup licenciranih vozača, održat će se i posebna utrka za vozače bez licence HMS-a, a koji posjeduju vozačke dozvole A ili B kategorije. Vozači amateri će dobiti jednodnevnu licencu za nastup. Prijave će se zaprimati i direktno na utrci, prije tehničkog pregleda motocikala i četverocikala, koji će biti u 8:00 sati.
 
Posebni pravilnik za Cross Country, Rakov Potok,2013
 
2013 cross country
 
 
 
Vidimo se na stazi!!!

Ažurirano Srijeda, 20 Ožujak 2013 10:48
 
JOŠ JEDAN IZAZOV PRED KUD-OM RAKOV POTOK PDF Ispis E-mail

Obogaćivanje samoborskog identiteta
 
Folklorna sekcija KUD-a Rakov Potok i novi članovi glumačke sekcije AK Feniks, uz pomoć voditelja Ivane PetraviĆ i prof. Marka Jašeka, marljivo pripremaju Prigorsku svadbu, koju će glazbom pratiti mlađi orkestar Ferdo Livadić, a s kojom će nastupiti na 53. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera (FHKA), koji će biti održan u Zelini 12. i 13. travnja ove godine. Organizator je, kao i svih dosadašnjih festivala, Hrvatski sabor kulture, suorganizatori gradovi Slavonski Brod i Stari Grad na Hvaru, a pokrovitelji Ministarstvo kulture RH te županije Splitsko-dalmatinska i Brodsko-posavska.
 
Zadatak je FHKA stimulativno djelovanje na razvitak kazališnog amaterizma u Hrvatskoj te prikazivanje najkvalitetnijih godišnjih ostvarenja amaterskih kazališnih udruga: klasičnog, pučkog, plesnog, alternativnog teatra i ostalih izričaja.
 
Na taj će način sekcije koje djeluju u okviru KUD-a Rakov Potok svojim nastupom pridonijeti očuvanju baštine i tradicije hrvatskog naroda te još jednom skrenuti pažnju na rad udruge i nastaviti obogaćivati samoborski identitet.
 
Ksenija Jaklenec

Ažurirano Ponedjeljak, 11 Ožujak 2013 14:41
 
Međunarodni dan žena PDF Ispis E-mail

 

Međunarodni dan žena (skraćeno Dan žena) obilježava se 8. ožujka svake godine. Tog dana se slave ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnica ženskog spola. Prvi Dan žena je obilježen 28. veljače 1909. u SAD-u deklaracijom koju je donijela Socijalistička partija Amerike. Između ostalih važnih povijesnih događaja, njime se obilježava i požar u tvornici Triangle Shirtwaist u New Yorku1911. godine kada je poginulo preko 140 žena.

Drage žene, majke, sestre, susjede, kćeri i unuke česitam

Vam  

Dan žena

Predsjednik MO Rakov Potok

Branimir Šiljak


Ažurirano Petak, 08 Ožujak 2013 14:53
 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 14 od 22

Reklame

Baner
Baner
Baner

Ankete

Ocijenite rad Vijeća mjesnog odbora Rakov Potok