Galerija Slika

PrijavaRakov Potok Rakov Potok
Vijesti iz Rakovog Potoka
186. SAMOBORSKI FAŠNIK - POZIV MJEŠTANIMA PDF Ispis E-mail

 

Dragi naši mještani,
 
Najljepše vas pozivamo da se pridružite našoj povorci kako bismo u što većem broju sudjelovali na 186. Samoborskom fašniku. Tako ćemo zajedno stvarati identitet i prepoznatljivost našeg mjesta. 
 
Dodjite na dogovor u petak 3. veljače u 19.30h u naš dom. 
 
Očekujemo vas i radujemo se vašem dolasku!

Ažurirano Četvrtak, 09 Veljača 2012 09:15
 
POLJOPRIVREDNICI - POZIV NA PREDAVANJE PDF Ispis E-mail

HRVATSKA POLJOPRIVREDNA KOMORA

JAVNA POLJOPRIVREDNA SAVJETODAVNA  SLUŽBA

PODRUČNI ODJEL ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

 

 
POZIV NA PREDAVANJE
 
 
 
Pozivaju se svi poljoprivrednici mjesnih odbora Drežnik Podokićki, Galgovo, Klake, Konščica, Sveti Martin pod Okićem, Pavućnjak, Rakov Potok  i Petkov Breg na predavanje:
 
1 . Poticaji u poljoprivredi i ruralnom razvoju na pragu ulaska u EU
2. Višestruka sukladnost u poljoprivredi
3. lnformacije o potporama u poljoprivredi na razini Grada Samobora u 2012. godini
 
Predavanja će se održati u Društvenom domu u Drežniku  u četvrtak 09.veljače 2012. godine s početkom u 9.30 h.
 
Predavanja će održati djelatnici Hrvatske poljoprivredne komore Zlatko Tomljanović  dr.vet.med. i mr. sc. Robert Čerep i djelatnici Referade za poljoprivredu Grada Samobora.
 

Ažurirano Utorak, 24 Siječanj 2012 17:17
 
186. SAMOBORSKI FAŠNIK PDF Ispis E-mail

 
186.
 
POŠTOVANI MJEŠTANI
 RAKOVOG POTOKA!
 
 
Pozivamo Vas da nam se pridružite u  186. fašničkoj povorci u Subotu 11.02. u  15 sati na glavnom trgu u Samoboru! 
 
 
POVORKA KREĆE IZ RAKOVOG POTOKA ISPRED DRUŠTVENOG DOMA U 14 SATI
 
 
TABOR , 
 
GDJE SE  MOŽETE OKRIJEPITI UZ DOBRE KOBASE I DOMAĆE VINO, 
SMJEŠTEN JE U LANGOVOJ ULICI I OTVOREN JE U:đ
SUBOTU OD 15-21 SATI
NEDELJU OD 12-20 SATI !
 
 
Bedaki noriju saki dan a pametni na fašnik!

Ažurirano Utorak, 24 Siječanj 2012 16:32
 
Članstvo u EU naš je strateški interes PDF Ispis E-mail

Hrvatski sabor donio je sa 127 glasova za i jednim suzdržanim Deklaraciju o članstvu Hrvatske u Eurospkoj uniji kao strateškom interesu u kojoj poziva građanke i građane da 22. siječnja izađu na referendum i izraze svoju demokratsku volju.

 
       
Deklaracijom se potvrđuje da je ulazak Hrvatske u članstvo EU 1. srpnja 2013. strateški nacionalni interes .Hrvatski sabor deklaracijom osobito ističe ulogu građanki i građana Hrvatske kao ključnih aktera u procesu pridruživanja Europskoj uniji i donošenju konačne odluke o članstvu na referendumu koji će se održati 22. siječnja.
Sabor izražava čvrsto uvjerenje da će Hrvatska članstvom u EU osigurati stabilno financijsko i makroekonomsko okruženje te stabilan i učinkovit pravni sustav što će pridonijeti daljnjem razvoju hrvatskoga gospodarstva, industrije i poljoprivrede.
 
Hrvatski sabor deklaracijom potvrđuje i opredijeljenost za nastavak reformi jer su one od vitalnog interesa Hrvatske’ i čine temelj funkcioniranja pravne države, pune socijalne sigurnosti i dobrobiti svih građana, a i pretpostavka su gospodarskog razvoja.
 
Saborska deklaracija naglašava mir kao temeljnu vrijednost na kojoj počiva europski prostor i potrebu razvoja dobrosusjedskih odnosa, odlučno se opredjeljujući za mirno rješavanje svih otvorenih pitanja na temelju uzajamnog uvažavanja i poštivanja.

Ažurirano Petak, 20 Siječanj 2012 09:53
 
KANDIDATURA ZA UPRAVNI ODBOR, PREDSJEDNIKA I DOPREDSJEDNIKA UDRUGE PDF Ispis E-mail

 

 

 
 
 
 
 
 
 
Temeljem članka 16. Statuta udruge NK „Rakov Potok“, Upravni odbor Udruge najavljuje izbornu skupštinu.
 
Kako dosadašnji članovi Upravnog i Nadzornog odbora prema Statutu kluba daju svoje mandate na raspolaganje, mole se svi oni koji žele svoje znanje i vrijeme uložiti u rad udruge da do 31. siječnja 2012. godine predaju svoje zamolbe za članstvo u Upravnom odboru i za kandidaturu predsjednika ili dopredsjednika Udruge tajniku kluba Tomislavu Horvatinčiću osobno ili da zamolbe pošalju poštom na njegovu kućnu adresu(Samoborska cesta 110, 10436 Rakov Potok).
 
Napominjemo da će se u razmatranje uvrstiti samo zamolbe koje su pristigle do 31. siječnja 2012. godine. 
 
UO NK „Rakov Potok“
Predsjednik:
Darko Mikuša

Ažurirano Utorak, 17 Siječanj 2012 09:15
 
Obavijest Povjerenstva za provedbu državnog referenduma PDF Ispis E-mail

Hrvatski sabor raspisao je državni referendum Odlukom o raspisivanju državnog referenduma o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji od 23. prosinca 2011. Referendum će se održati u nedjelju 22. siječnja 2012.

Rješenjem od 28. prosinca 2011. imenovano je Povjerenstvo za provedbu državnog referenduma u gradu Samoboru u sastavu: predsjednica Sanja Grgurić Hojski, članovi: Dragutin Kušić i Vjeran Blažeković, zamjenica predsjednice Helena Iliev te zamjenice članova: Valentina Horvat i Martina Delišimunović.

Sjedište Gradskog povjerenstva je u zgradi Grada Samobora, Trg kralja Tomislava 5, soba 109, broj telefona 01/3378-114. Radno vrijeme je svakog radnog dana od 9:00 – 15:00 sati.

Gradsko povjerenstvo objavit će koja su glasačka mjesta određena s naznakom koji će birači glasovati na pojedinim glasačkim mjestima, najkasnije 10 dana prije dana provedbe referenduma, dakle, do 11. siječnja 2012. do 24:00 sata, na službenoj stranici grada Samobora, www.samobor.hr i na oglasnoj ploči grada Samobora.

Birači mogu provjeriti jesu li upisani u popis birača te izvršiti eventualne ispravke ili promjene, odnosno privremeno se ispisati ako se na dan održavanja državnog referenduma neće nalaziti u mjestu prebivališta te privremeno upisati u popis u mjestu gdje će se nalaziti do 7. siječnja 2012.

Za popise birača te privremeni upis nadležni su Uredi opće uprave te se birači s područja Samobora, Svete Nedelje i Stupnika trebaju obratiti Uredu opće uprave, Samobor, Trg kralja Tomislava 5, osobi ovlaštenoj za vođenje popisa birača gđi. Branki Badovinac, broj telefona 01/3378 – 224. Napominje se da će ovaj ured biti dežuran u petak 6. siječnja 2012. i u subotu 7. siječnja 2012., do kada se mogu vršiti promjene i provjere u popisima birača, od 08:00 – 13:00 sati.


Ažurirano Utorak, 03 Siječanj 2012 13:10
 
Čestitka PDF Ispis E-mail


Ažurirano Petak, 23 Prosinac 2011 12:02
 
Isplata božićnica umirovljenicima od 5.12. PDF Ispis E-mail

U ponedjeljak, 5. prosinca 2011. godine započet će isplata božićnica koju i ove godine Grad Samobor isplaćuje umirovljenicima s mirovinom do 2.000,00 kuna (uključujući i inozemnu mirovinu), a koji imaju prebivalište na području Grada Samobora.

Umirovljenici koji primaju inozemnu mirovinu, moraju predočiti osobnu iskaznicu, odrezak o doznaci mirovine posljednje isplate na kojoj se vidi osobni broj umirovljenika i dokaz o mjesečnom iznosu inozemne mirovine, pri tome zbroj tuzemne i inozemne mirovine ne smije prelaziti 2.000 kuna.

Isplata božićnice u iznosu od 150 kuna vršit će se u poslovnici FINA-e u Samoboru i trajat će sve do 5. siječnja 2012. godine, radnim danom od 8.00 do 18.30, te subotom od 8.00 do 12.00 sati.

Prilikom isplate svaki umirovljenik je dužan predočiti osobnu iskaznicu i odrezak doznake o mirovini zadnje isplate. Iznimno, pomoć će se isplatiti i drugoj osobi koja je uz navedene dokumente dužna predočiti i svoju osobnu iskaznicu, i to za one umirovljenike koji zbog bolesti ili nekog drugog razloga nisu u mogućnosti doći osobno.

Za dodatne informacija možete kontaktirati gđu Mariju Galić na tel. 01 3378 – 192. 

Ažurirano Utorak, 13 Prosinac 2011 18:59
 
Informacije o statusu škole i semafora! PDF Ispis E-mail

Naš viječnik g.Korenčić Zlatko postavio je dva pitanja na 24.sjednici Gradskog vijeća održane 24.studenog 2011:

Ažurirano Četvrtak, 08 Prosinac 2011 16:51
 
Pismo domovini PDF Ispis E-mail

Znamo da nisi dobro. Kako i možeš biti u ovom kaosu?
Okradena, dužna, umorna. Krvariš sa svih strana i danas u slobodi, a pomoći naizgled niotkud. Doći će, ali samo onda kada tvojim žilama poteku poštenje, rad i zajedništvo. Tek će tada tvoje jadno i tužno srce moći kucati s radošću i ponosom.

Nisi sama, ali mnogi od nas uspavali su se, dopustili da tvoj život krene krivim tokovima koje je sada teško ispravljati. Usprkos preprekama, ponovno moraš stati na noge jer je cijena plaćena za tvoju slobodu bila prevelika. I to nikada ne želimo i ne smijemo zaboraviti. Ne bojimo se, i obećajemo ti da ćemo te hrabro slijediti, s tobom koračati u neka bolja vremena. Bit će jako teško i bolno, ali preko tvojih leđa mnogo je toga prošlo i sigurni smo da ćeš se i ovaj puta izvući.

Izdrži još malo, molimo te! U ime onih koji su te stvorili i kojih se uvijek  s pijetetom sjećamo.
 


Ažurirano Ponedjeljak, 21 Studeni 2011 09:19
 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 » > Kraj >>

Stranica 15 od 19

Reklame

Baner
Baner
Baner

Ankete

Ocijenite rad Vijeća mjesnog odbora Rakov Potok