Galerija Slika

PrijavaRakov Potok Rakov Potok
Vijesti iz Rakovog Potoka
Komunalni doprinos manji za 20% PDF Ispis E-mail

Preuzeto sa web stranica Grada Samobora:

 

Na sjednici Gradskog vijeća koja će se održati krajem siječnja razmotrit će se prijedlog za niže cijene komunalnog doprinosa, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Samobora Krešo Beljak.

Kad odluka stupi na snagu, a trebalo bi to biti početkom veljače, za 20% bi bile niže cijene za sve zone. To se odnosi kako na one investitore koji traže legalizaciju bespravno sagrađenih objekata, tako i na nove investitore koji se tek spremaju graditi. Međutim, popusta neće biti za višestambene objekte, oni će i dalje plaćati punu cijenu, kako bi se i dalje reducirala pretjerana izgradnja stambenih zgrada na području Grada Samobora.

Osim toga, svi investitori osim onih na području samoga Grada Samobora, dobivaju još i dodatne popuste, jer se umjesto sadašnje četiri, uvodi pet zona gradnje. ...

Ažurirano Četvrtak, 24 Siječanj 2013 11:09
Više...
 
POZIV NA PREDAVANJE Legalizacija objekata u poljoprivredi PDF Ispis E-mail

 

Poziv možete pronaći OVDJE !!

 


Ažurirano Četvrtak, 24 Siječanj 2013 11:02
 
Aktualnosti u opskrbi plinom na području Grada Samobora PDF Ispis E-mail

 

PREUZET SA GLASNIK SSN

(http://www.samoborskiglasnik.net/zariste.asp?datum=20130104#858)

 

O obračunu cijene plina i planovima za 2013.

 
Godinu koja je uskoro za nama, Energo metan završava s 5700 potrošača i s ukupnom potrošnjom koju na osnovi proteklih 11 mjeseci procjenjujemo na više od 15,5 milijuna m3 plina.
 
Općim uvjetima za opskrbu prirodnim plinom (Narodne novine 43/09.) i Pravilnikom o organizaciji tržišta prirodnog plina (Narodne novine 126/10. i 128/11.) propisano je da se obračun isporučenoga plina od 1. siječnja 2012. godine iskazuje za isporučenu energiju iz plina izraženu u kunama za kWh, umjesto dosadašnjeg obračuna za isporučeni volumen plina u kunama za m3.
 
Odlukom o visini tarifnih stavki, za potrošače iz kategorije kućanstva opskrbljivaču Energo metan propisane su sljedeće tarifne stavke, bez PDV-a:
 
Ažurirano Petak, 04 Siječanj 2013 12:17
Više...
 
ČESTITKA PDF Ispis E-mail

 

POŠTOVANI MJEŠTANI,

 

VMO

RAKOV POTOK


Ažurirano Srijeda, 19 Prosinac 2012 15:25
 
Božićna priredba PDF Ispis E-mail


Ažurirano Četvrtak, 13 Prosinac 2012 09:02
 
Počela isplata božićnica samoborskim umirovljenicima PDF Ispis E-mail

Grad Samobor i ove će godine samoborskim umirovljenicima osigurati božićnicu u iznosu od 150,00 kuna.

Stoga se pozivaju umirovljenici koji imaju prebivalište na području Grada Samobora i mirovinu do 2.000,00 kuna, da preuzmu jednokratnu pomoć u iznosu od 150,00 kuna u poslovnici FINE, Gajeva 2, Samobor.

Božićnicu je moguće preuzeti od 3. prosinca 2012. do 28. prosinca 2012. godine radnim danom od 8:00 do 18:30, te subotom od 8:00 do 12:00 sati.

Prilikom isplate svaki umirovljenik je dužan predočiti osobnu iskaznicu i odrezak doznake o zadnjoj isplati mirovine.

Umirovljenici koji primaju inozemnu mirovinu moraju predočiti osobnu iskaznicu, odrezak doznake o zadnjoj isplati mirovine na kojoj se vidi osobni broj umirovljenika i dokaz o mjesečnom iznosu inozemne mirovine, pri tome zbroj tuzemne i inozemne mirovine ne smije prelaziti 2.000 kuna.

Iznimno, pomoć će se isplatiti i drugoj osobi koja je uz navedene dokumente dužna predočiti i svoju osobnu iskaznicu, za one umirovljenike koji zbog bolesti ili nekog drugog razloga nisu u mogućnosti doći osobno.


 
KRUŽI INTERNETOM: Uvođenje zdravstvenog odgoja u škole PDF Ispis E-mail

Poštovani!

Ako želite:

  • da Vaše dijete u školi uči da je homoseksualno ponašanje jednako prirodno i jednako vrijedno kao i heteroseksualno
  • da Vaše dijete u školi bude prisilno podvrgnuto homoseksualnoj propagandi jer "krajnje je vrijeme da homoseksualnost uđe u škole", kako stoji u programu
  • da Vaša kći u adolescenciji, dakle u dobi najvažnijoj za izgradnju spolnog identiteta, u školi vježba rečenice poput "Zašto ja ne bih rekla - ja sam muškarac s vaginom?", jer prema autorima programa, svako bi dijete trebalo moći, bez obzira na svoje spolne organe, odabrati svoj "rod" (muški, ženski, homoseksualni, biseksualni, transseksualni.)
  • da se Vašem djetetu već od 4. razreda osnovne škole ispire mozak s tom rodnom ideologijom
  • da Vaše dijete u školi pohađa program koji ignorira sve vrijednosti, koji sva spolna ponašanja smatra jednako prihvatljivima, koji smatra da seks sam po sebi nema nikakvo značenje
  • da se svoj djeci nameće jedan program, jedna ideologija, a roditeljima uskraćuje ustavno pravo da odaberu program za svoje dijete

... onda nemojte učiniti ništa. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta je sve to već učinilo.

No, ako ne želite da se takve stvari nameću Vašoj djeci, svakako se uključite u naše akcije.

Konkretno, učinite sljedeće:

  1. Kliknite OVDJE - ako ste spremni skupljati potpise protivljenja ovakvom ponašanju Ministarstva (sami ćete odabrati hoćete li to činiti među svojim prijateljima, kolegama na poslu, iza nedjeljne mise ili na trgovima). Zatim se uključite u ostale akcije:
  2. Kliknite OVDJE - kako bismo zajednički organizirali informiranje svih roditelja u Vašoj školi preko Vijeća roditelja i roditeljskih sastanaka.
  3. Kliknite OVDJE - ako ste nastavnik, učitelj ili stručni suradnik u školi - i potpišite Apel nastavnika za kvalitetan zdravstveni odgoj, te skupite potpise svojih kolega u školi.

Što bi roditelji trebali znati o uvođenju zdravstvenog odgoja pročitajte OVDJE.

Pošaljite ovaj mail svojim prijateljima i poznanicima!

...............

Udruga Glas roditelja za djecu - GROZD


Ažurirano Nedjelja, 28 Listopad 2012 12:47
 
PROSLAVLJEN DAN GRADA SAMOBORA PDF Ispis E-mail

 

Samobor Dan grada svečano proslavlja trećeg vikenda u listopadu, na dan kada povjesničari procjenjuju da je kralj Bela IV. 1242. godine Samoboru darovao Povelju slobodnoga kraljevskog trgovišta. 
Po prekrasnom vremenu, kuharska  ekipa  Rakovog Potoka  na čelu sa Dragutinom /S/ Marovićem pripremila je, za posjetioce Grada, najbolju kotlovinu koju je pripremio Matija Marović!
 
Veselo je bilo u Kleščićevoj ulici!  Naš je KUD nastupio i rzveselio prisutno građanstvo koje je burnim pljeskom popratilo nastup! Može se reći da smo uspješno i veselo proslavili 770 godišnjicu našega Grada!
 
Naš motocrosist i veliki zaljubljenik u moto sport, Dragutin /Z/ Marović na prijedlog VMO Rakov Potok, primio je nagradu Grada Samobora, a Gradonačelnik Krešo Beljak, dodjelio je plaketu za uspješan rad, našim mještanima gđi. Kseniji Jaklenec predsjednici KUD Rakov Poltok, najdugovječnijem gradskom vječniku g. Zlatku Korenčiću te zaslužnom članu viječa MO Rakov Potok g. Vladimiru Lasiću! Čestitamo!
 
Posjetio nas je predsjednik Republike Ivo Josipović i predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko.
 
Opširnije o svečanoj sjednici Gradskog vijeća na  www.samobor.hr
 
Slike možete pogledati ovdje !

Ažurirano Ponedjeljak, 22 Listopad 2012 14:48
 
770. rođendan Grada Samobora PDF Ispis E-mail

 

Dragi naši mještani,

 
MO Rakov Potok ,  Kud “Rakov Potok” i Udruga umirovljenika  pozivaju vas da nam se pridružite na proslavi 770. rođendana Grada Samobora. 
 
Proslava Dana grada Samobora osim dosadašnjih priredbi, nastavit će se degustacijom tradicionalnih gastronomskih specijaliteta i delicija: samoborskog kotleta, kotlovine, roštilja i greblice. Spomenute specijalitete pripremat će 24 samoborska mjesna odbora, na Trgu Matice hrvatske i u Ulici Mirka Kleščića, u subotu, 20. listopada, od 10:00 sati.
 
Za zabavni kulturno umjetnički program na Trgu kralja Tomislava pobrinut će se Samoborske mažoretkinje, Dječji zbor Smješak, Dječji zbor Samoborček, Dječji zbor Jeka i Glazbena škola Ferdo Livadić od 11:00 sati. U 14:30 sati će nastupiti Folklorni ansambl Mladost i gosti, dok će od 17:00 sati nastupiti Kulturno umjetničko društvo Rakov Potok i Gradska glazba Samobor.

Sa veseljem Vas očekujemo u subotu! 

 

 

Ažurirano Petak, 19 Listopad 2012 10:43
 
Motocross utrka na stazi Draga PDF Ispis E-mail

Ovogodišnji program obilježavanja Dana grada započet će sportskim događajem. U nedjelju, 14. listopada s početkom u 13:00 sati na Motocross stazi Draga u Rakovom Potoku vozit će se motocross utrka za Kup Hrvatske i Trofej Grada Samobora.

 
Natjecat će se domaći i inozemni motocross klubovi, a po prvi puta ove godine u utrci na županijskoj razini mogu sudjelovati i vozači koji nemaju licencu HMS-a, ali posjeduju vozačku dozvolu A ili B kategorije.
 
Verifikaciju vozači mogu obaviti neposredno na utrci, kada će dobiti i promo licencu s osiguranjem.
 

Ovim putem pozivaju se svi vozači koji žele sudjelovati u utrci da se pridruže natjecanju, a svi sugrađani da prisustvuju ovom događaju.


Ažurirano Petak, 12 Listopad 2012 12:04
 
Odluke se moraju donositi PDF Ispis E-mail

Autori „zaboravljene“ publikacije Komisije za rast i razvoj ističu da se pokazalo kako nositelji politika u ekonomski uspješnim zemljama eksperimentiraju, ponekad i griješe, ali donose odluke umjesto da oklijevaju. Milan Deskar Škrbić to prepoznaje i kod Milanovića

 

Članak je preuzet sa portala banka.hr a cijeli članak možete pročitati ovdje ! 

 


Ažurirano Petak, 21 Rujan 2012 10:34
 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 16 od 23

Reklame

Baner
Baner
Baner

Ankete

Ocijenite rad Vijeća mjesnog odbora Rakov Potok