Galerija Slika

PrijavaRakov Potok Rakov Potok
Vijesti iz Rakovog Potoka
770. rođendan Grada Samobora PDF Ispis E-mail

 

Dragi naši mještani,

 
MO Rakov Potok ,  Kud “Rakov Potok” i Udruga umirovljenika  pozivaju vas da nam se pridružite na proslavi 770. rođendana Grada Samobora. 
 
Proslava Dana grada Samobora osim dosadašnjih priredbi, nastavit će se degustacijom tradicionalnih gastronomskih specijaliteta i delicija: samoborskog kotleta, kotlovine, roštilja i greblice. Spomenute specijalitete pripremat će 24 samoborska mjesna odbora, na Trgu Matice hrvatske i u Ulici Mirka Kleščića, u subotu, 20. listopada, od 10:00 sati.
 
Za zabavni kulturno umjetnički program na Trgu kralja Tomislava pobrinut će se Samoborske mažoretkinje, Dječji zbor Smješak, Dječji zbor Samoborček, Dječji zbor Jeka i Glazbena škola Ferdo Livadić od 11:00 sati. U 14:30 sati će nastupiti Folklorni ansambl Mladost i gosti, dok će od 17:00 sati nastupiti Kulturno umjetničko društvo Rakov Potok i Gradska glazba Samobor.

Sa veseljem Vas očekujemo u subotu! 

 

 

Ažurirano Petak, 19 Listopad 2012 10:43
 
Motocross utrka na stazi Draga PDF Ispis E-mail

Ovogodišnji program obilježavanja Dana grada započet će sportskim događajem. U nedjelju, 14. listopada s početkom u 13:00 sati na Motocross stazi Draga u Rakovom Potoku vozit će se motocross utrka za Kup Hrvatske i Trofej Grada Samobora.

 
Natjecat će se domaći i inozemni motocross klubovi, a po prvi puta ove godine u utrci na županijskoj razini mogu sudjelovati i vozači koji nemaju licencu HMS-a, ali posjeduju vozačku dozvolu A ili B kategorije.
 
Verifikaciju vozači mogu obaviti neposredno na utrci, kada će dobiti i promo licencu s osiguranjem.
 

Ovim putem pozivaju se svi vozači koji žele sudjelovati u utrci da se pridruže natjecanju, a svi sugrađani da prisustvuju ovom događaju.


Ažurirano Petak, 12 Listopad 2012 12:04
 
Odluke se moraju donositi PDF Ispis E-mail

Autori „zaboravljene“ publikacije Komisije za rast i razvoj ističu da se pokazalo kako nositelji politika u ekonomski uspješnim zemljama eksperimentiraju, ponekad i griješe, ali donose odluke umjesto da oklijevaju. Milan Deskar Škrbić to prepoznaje i kod Milanovića

 

Članak je preuzet sa portala banka.hr a cijeli članak možete pročitati ovdje ! 

 


Ažurirano Petak, 21 Rujan 2012 10:34
 
NAGRADA GRADA SAMOBORA PDF Ispis E-mail

 

Samoborski gradski vijećnici na svojoj 31. sjednici, održanoj 13. rujna, potvrdili su prijedloge Odbora za dodjelu nagrada i priznanja za ovogodišnje gradske nagrade. Odbor je pomno analizirao sve pristigle prijedloge u tri kategorije nakon raspisanog javnog natječaja.
 
Jednoglasno je prihvaćeno da Nagrada Grada Samobora  pripadne  Dragutinu Maroviću!
 

Ažurirano Utorak, 18 Rujan 2012 10:50
 
Natječaj za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Samobora u 2012. godini PDF Ispis E-mail

Na temelju članka 19. Odluke o javnim priznanjima Grada Samobora (Službene vijesti Grada Samobora br. 6/04, 6/04 i 9/11), Odbor za dodjelu nagrada i priznanja Gradskog vijeća Grada Samobora na svojoj 8. sjednici održanoj dana 12. lipnja 2012. godine raspisuje Natječaj za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Samobora u 2012. godini.

Prijedlozi se podnose Odboru za dodjelu nagrada i priznanja Grada Samobora, Samobor, Trg kralja Tomislava 5, do 23. srpnja 2012. godine.

Tekst natječaja možete pročitati ovdje !


Ažurirano Utorak, 03 Srpanj 2012 10:33
 
MINISTAR MARAS POSJETIO JE RAKOV POTOK PDF Ispis E-mail

14.06.2012. posjetili su nas cijenjeni gosti, ministr poduzetništva i obrta, Gordan Maras, predstavnici lokalne vlasti grada Samobora, gradonačelnik Krešo Beljak i predsjednik Gradskog vijeća Željko Žarko, dopredsjednik Hrvatske obrtničke komore i predsjednik Obrtničke komore Zagreba, Ivana Obada sa suradnicima, predsjednicima i tajnicima prijateljskih Udruženja iz Zagreba, Jastrebarskog i Sesveta.

 
Bili su tu i ravnatelj i pedagog  Srednje strukovne škole u Samoboru, Davor Škiljan i Anita Šimić, te predstavnici Zagrebačke banke Jozo Čakalić i Hrvoje Kotarski, zaduženi za poduzetništvo i partneri firme Brodar, kao i ostali poslovni partneri ove tvrtke,  predsjednik Mjesnog odbora Rakov Potok, Branimir Šiljak i Sanja Horvat Iveković, predsjednica  Povjerenstva za ravnopravnost spolova grada Samobora.
 
Podrška su bili i predstavnici  Udruženja obrtnika Samobor, potpredsjednik Boris Kralj, Marija Komerički i Silva Lamot.
 
Domačin je bio obrt EL MO i tvrtka ELEKTROINŽENJERING BRODAR d.o.o.,vlasnika Željka Brodara, a organizirana je i mala zakuska u prostorima Catering Franja gdje je gospodin Željko Franja priredio domaće specijalitete na kušnju!
 
Bio je ovo dobar način upoznavanja resornog ministra sa radom i životom poduzetnika u Rakovom Potoku, ovoga puta u elektro industriji, a Željko Brodar je predočio samo dio uspješnog poslovnog života! 
 
Primjeri dobre prakse, su dobrodošli i njih treba podržati, kako je naglasio gradonačelnik Samobora jer ovakvi poduzetnici su garancija za dobru budućnost naše zemlje, a osobito grada Samobora i okolice.
 
   
  

Ažurirano Srijeda, 20 Lipanj 2012 09:03
 
Prvakinja SVJETSKOG KUPA iz Rakovog Potoka PDF Ispis E-mail

Marija Frklić rođena 14.5.1998. u Zagrebu, bavi se Kyokoshin karateom od 2007. godine. Kyokoshinkai je karete stil kojeg je formirao i dobio ime po japanskom kaligrafskom znaku *kanji *koji se obavezno nosi na prednjoj strani kimona i znači "kykoshinkai". 

Sastoji se od 3 osobine:
  • *Kyoku*  znači maksimalno
  • *Shin* znači istina
  • *Kai* znači društvo
 
U Kyokoshin karateu se primjenjuje natjecanje tipa <<knock down>> tj.pobjednik je onaj koji obori, nokautira protivnika.U sportskom karateu pravila su daleko blaža, udarci se samo naznačuju. Trenira 6 pua tjedno u klubu Mas.Oyama Strmec koji je jedan od trofejnijih klubova uregiji. Položila je za zeleni pojas (3.kyu) 01.2012.
 
Treninzi karatea su zanimljivi, trenira se um, snaga i kate(redanje blokova, udaraca, obrambenih i napadačkih tehnika). Sjećanje na sam početak vežu je uz 1.turnir u Sisku  kada je osjetila taj do tada nepoznati osjećaj u tijelu(tremu), ali i zadovoljstvo pobjede. Odlučila seza  karate. Odlična je učenica, svoje slobodno vrijeme prvo posvećeje školskim obavezama. Roditelji su joj velika podrška. Voze je, mijenjaju smjene, prilogođavaju se njenom rasporedu školei karatea.
 
Nagrada za nabolju mladu sportašicu grada Svete Nedjelje, te nominacija sportašice do 15. godine  Zagrebačke županije čini je Ponosnom, ali nameće i veliku odgovornost jer zna da mora biti još bolja kako bih opravdala tu laskavu titulu. Ujedno joj daje poticaj da se i u tom "malom"sportu prate rezultati nas sportaša.
 

Ažurirano Utorak, 19 Lipanj 2012 09:05
 
PROSLAVA DANA RAKOVOG POTOKA PDF Ispis E-mail

 

sa poštovanjem,
Predsjednik VMO
 
Branimir Šiljak

 
UČENICI OSNOVNE ŠKOLE SAMOBOR I OSNOVNE ŠKOLE MILANA LANGA IZ BREGANE U POSJETU OBRTNIČKIM RADIONICAMA PDF Ispis E-mail

Udruženje obrtnika Samobor organiziralo je 24.05.2012. posjet 50-ero učenika Osnovne škole Samobor i Osnovne škole Milana Langa iz Bregane, radionicama u cilju upoznavanja rada u njima, te stručne prezentacije od strane vlasnika.

Više možete pročitati OVDJE.


Ažurirano Srijeda, 06 Lipanj 2012 17:06
 
Uređenje crkve Srca Isusovog u Rakovom Potoku ... PDF Ispis E-mail

 

Mještani su obojili crkvu iznutra, a sad čekamo da Gradonačelnik Krešo Beljak ispuni obečanje i odobri sredstva za materijal tako da možemo, opet dobrovoljnim radom, obojiti crkvu i izvana!
 
Hvala Gradonačelniku!
 
   
  
 

Ažurirano Utorak, 08 Svibanj 2012 14:20
 
Uređenje crkve Srca Isusovog u Rakovom Potoku! PDF Ispis E-mail

 

Mještani Rakovog Potoka uz pomoć Mjesnog Odbora pristupili su uređenju crkve!
 
Nakon bojanja unutrašnjosti prekrasne nam crkve vjerujemo da će dobrotvori pomoći i za bojanje izvana!
 
     
 

Ažurirano Četvrtak, 03 Svibanj 2012 12:41
 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 16 od 22

Reklame

Baner
Baner
Baner

Ankete

Ocijenite rad Vijeća mjesnog odbora Rakov Potok