Galerija Slika

PrijavaRakov Potok Rakov Potok
Vijesti iz Rakovog Potoka
Daleko od Rakovog Potoka PDF Ispis E-mail

S uspjehom završivši školovanje u Londonu i Frankfurtu, Ivan Jaklenec u svojstvu kopilota na Boingu 747 za AIR ATLANTA koja svoje kadrove iznajmljuje drugim kompanijama (trenutno je to Saudi Arabian Airlines), plovi nebom do najudaljenih nam zemalja.

Jeddah (Saudijska Arabija) baza je iz koje sada isplovljavaju u nebeska prostranstva prema gradovima koji imaju piste osposobljene za prijem velikih zrakoplova. Medju njima su Kuala Lumpur (Malezija), Hong Kong (Kina), Surabaya, Jakarta (Indonezija), New York (USA), ….

Nakon prakse na desnom sjedištu zrakoplova koja će trajati od dvije do tri godine, Ivan će u svojstvu kapetana sjesti na lijevo sjedište i još će jedna zlatna oznaka biti tada dodana na njegova ramena. Tako će se ispuniti njegovi snovi pa ćemo ga možda jednog dana moći dočekati i na hrvatskom tlu kada se zračna luka Lijepe Naše, nakon preuredjenja, svrsta uz bok velikih svjetskih zračnih luka. Zašto ne i u kabini Boinga 787 Dreamliner-a koji je prije nekoliko dana poletio na svoje prvo putovanje od Tokija do Hong Konga.

Do tada Ivanu želimo mirno nebo, mnogo uspješnih letova i da se uvijek sretno vrati svojoj mezimici Klari.

 

Više Ivanovih fotografija možete pronaći u našoj galeriji slika ! 

Ažurirano Ponedjeljak, 21 Studeni 2011 09:19
 
Legalizacija nezakonito izgrađenih zgrada PDF Ispis E-mail

Slijedom niza upita i velikog interesa javnosti u nastavku donosimo informacije Upravnog odjela za provođenje dokumenata prostornog uređenja i gradnju Grada Samobora, a vezano uz ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada sukladno odredbama Zakona o istome.

Ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada provodi se temeljem odredbi Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama (Narodne novine br. 90/11).

Objekti izgrađeni u nacionalnim parkovima, parkovima prirode, regionalnim parkovima, infrastrukturnim koridorima, na pomorskom i javnom dobru, područjima predviđenim u prostornim planovima za posve drugu namjenu, na osobito vrijednom poljoprivrednom zemljištu, zaštitnim šumama, područjima posebne zaštite voda kao i u zaštićenom obalnom području mora neće se moći ozakoniti.

Zakonom o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama (Narodne novina br. 90/11) propisano je da objekt mora biti evidentiran na digitalnoj ortofoto karti (DOF5) u mjerilu 1:5000 Državne geodetske uprave izrađenoj na temelju aerofotogrametrijskog snimanja Republike Hrvatske od 21.lipnja 2011. godine kako bi mogao ući u postupak ozakonjenja.

 

Ažurirano Ponedjeljak, 21 Studeni 2011 09:19
Više...
 
Dječji vrtić Potočić PDF Ispis E-mail

Upoznajte dječji vrtić Potočić:

 

 


Ažurirano Srijeda, 31 Kolovoz 2011 12:50
 
Stigli PRIVREMENI I NESLUŽBENI rezultati popisa stanovništva PDF Ispis E-mail

Prema prvim privremenim i neslužbenim rezultatima Rakov Potok zauzima visoko drugo mjesto u Samoboru:

 

Popis stanovništva 2011. godine
  Broj stanovnika
        Samobor (općina)                                    37.607
           Samobor (grad)                                  15.867
           Bregana                                  2.444
           Rakov Potok                              1.131
           Rude                                     1.127
           Lug Samoborski                           973
           Domaslovec                               939
           Hrastina Samoborska                     

833

Ažurirano Utorak, 08 Studeni 2011 12:21
Više...
 
Posjet u Samoboru PDF Ispis E-mail

U subotu 09.srpnja 2011. od 9,00 do 10,30 sati u organizaciji Gradske organizacije SDP -a Samobor posjetili su nas u Samoboru, SDP-ovi saborski zastupnici Milanka Opačić i Nenad Stazić Druženje je održano u prolazu između Trga kralja Tomislava i Tržnice (M.Kleščića 1, kod BIPE) uz moto:

"Produžena ili kraća

Malo gorča, često slađa

Kava prijateljstvo rađa".

Obišla nas je i delegacija HNS-a (na slici) iz Rakovog Potoka!

 


Ažurirano Srijeda, 13 Srpanj 2011 09:15
 
Proslava Dana Rakovog Potoka PDF Ispis E-mail

Mještani Rakovog Potoka proslavili su 2. srpnja dan svoga mjesta. Prigodni program otvorio je Branimir Šiljak, predsjednik MO-a, nakon čega je uslijedio nastup članova Kud-a Rakov Potok koji su pjesmom, glazbom, recitacijama, dali svoj doprinos tome danu.

Nakon službenog dijela još se je dugo mogla čuti pjesma, a razgovorima i druženju nije bilo kraja.

Slike možete vidjeti u našoj galeriji ...


Ažurirano Petak, 08 Srpanj 2011 10:14
 
Ivanjski kres PDF Ispis E-mail

Nastojeći očuvati i promicati stare običaje, članovi Kud-a Rakov Potok i MO-a i ove su se godine okupili da proslave rađanje Svetog Ivana Krstitelja. Tradicija paljenja Ivanjskih vatri koja se prema nekim dokumentima spominje još od početka 18. stoljeća, duboko je ukorijenjena u običaje ovog kraja.

Uz glazbu, gurmanske delicije i dobru kapljicu na dobro rapoloženje nije se trebalo čekati. Sve nas čvrsto povezuje naša tradicija, naša baština i naša povijest, a njihovo očuvanje i prenošenje na mlade naša je zadaća koja sigurno pridonosi stvaranju zajedništva. Bila je to još jednom čarobna predstava svjetla koje obasjava noćno nebo i sve sudionike puni osjećajem prisutnosti Svevišnjega.

 

Slike provjerite u našoj galeriji

 


Ažurirano Utorak, 28 Lipanj 2011 11:31
 
Uskoro u nove humanitarne akcije PDF Ispis E-mail

U okviru Tjedna udruga u Zagrebu nastupili i članovi folklorne sekcije KUD-a Rakov Potok
 

 

Članovi folklorne sekcije KUD-a Rakov Potok sudjelovali su na ovogodišnjem Tjednu udruga koji se od 13. do 17. lipnja održavao u Zagrebu. Riječ je o manifestaciji koja se odražava već jedanaesti put, ove godine u duhu Europske godine volontiranja. Budući da su volonteri važna karika u djelovanju udruga njihovi su se članovi okupili kako bi predstavili svoj rad, izmijenili iskustva i dogovorili na koji način jos više pomoći onima kojima je pomoć potrebna.

Članovi folklorne sekcije KUD-a Rakov Potok pridružili su se događanjima u prekrasnom ambijentu na Trgu Nikole Šubića Zrinskog. Koreografiju Tri koraka sim, tri koraka tam i scenu pripremila je Ivana Petravić, a glazbu je obradio prof. Miroslav Hriberski. Treba svakako napomenuti da su i ovaj puta Kud-u "Rakov Potok" priskočili u pomoć svirači Tamburaškog orkestra iz Strmca kojima zahvaljujemo što su nam se i ovaj puta pridružili i što nam pomažu od početka osnivanja naše udruge.

Treba podsjetiti da je svoje humanitarno djelovanje prošle godine počelo i Amatersko kazalište za djecu Bajka, koje djeluje u okviru KUD-a Rakov Potok, posjetom Domu za djecu bez roditeljske skrbi u Nazorovoj u Zagrebu.

Ova aktivnost morala je, nažalost, biti prekinuta zbog oskudnih materijalnih resursa, no zahvaljujući Gradu Zagrebu i tvrtki Deloitte Savjetodavne Usluge u rujnu se ipak očekuje nastavak aktivnosti i to posjetom Udruzi za djecu koja boluju od Downovog sindroma.

Kako najavljuju u KUD-u Rakov Potok, nastavit će se s posjetima sličnim institucijama, bolnicama, domovima, kako bi donijeli barem malo radosti onima koje život nije mazio i koji bi rado živjeli kao njihovi vršnjaci.


Ažurirano Ponedjeljak, 18 Srpanj 2011 17:16
 
Radovi u Rakovom Potoku PDF Ispis E-mail

Završen je još jedan dio nogostupa u Samoborskoj ulici! Slijedi rekonstrukcija i proširenje mosta te nastavak nogostupa! Polako ali sigurno naše mjesto poprima urbani izgled !

 

 


Ažurirano Petak, 10 Lipanj 2011 13:13
 
Tribina gradonačelnika u Rakovom Potoku PDF Ispis E-mail

DANA  13.05. 2011. Tribina gradonačelnika u Rakovom Potoku

 
 
Izuzetno pozitivni dojmovi s terena i veliki interes stanovnika samoborskih mjesnih odbora, razlog su nastavka održavanja tribina za građane na terenu. I ove godine 13.05. SVIBNJA stanovnici mjesnog odbora Rakov Potok  imat će priliku gradonačelniku Kreši Beljaku i njegovim suradnicima postavljati pitanja i ukazati na probleme koji ih muče.

Tribina će se odražavati s početkom u 20:00 sati, 13.05. u društvenom domu Rakov Potok
 


Ažurirano Srijeda, 11 Svibanj 2011 10:03
 
Premijera kazališta Feniks, Kud-a Rakov Potok PDF Ispis E-mail


Ažurirano Srijeda, 06 Travanj 2011 21:11
 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 » > Kraj >>

Stranica 16 od 19

Reklame

Baner
Baner
Baner

Ankete

Ocijenite rad Vijeća mjesnog odbora Rakov Potok