Galerija Slika

PrijavaRakov Potok Rakov Potok
Vijesti iz Rakovog Potoka
Uskrsna čestitka PDF Ispis E-mail

 

Poštovani Mještani !

Neka Vam kuća u veselju blista i sretno vam uskrsnuće Krista!
Kao praznik životnog začetka, ostale sreće i napretka!
 
Sretan Uskrs!
 
Ugodne  i vesele praznike želi Vam,
 
Predsjednik VMO Rakov Potok
 
Branimir Šiljak

Ažurirano Petak, 06 Travanj 2012 22:20
 
Nagrade najboljima na ovogodišnjem Proljetnom sajmu PDF Ispis E-mail

 

Gradna ima najbolju kotlovinu, a Braslovje češnofku
 
Tijekom prvog dana 8. Samoborskog proljetnog sajma održan je i Festival kotlovine u Kleščićevoj ulici. Tamo su se u prijepodnevnim satima ekipe susjednih gradova i ekipa Samobora te 15-ak samoborskih mjesnih odbora natjecale u pripremanju najbolje kotlovine, a o pobjedniku je odlučivalo stručno prosudbeno povjerenstvo, koje su činili Milinko Perković (predsjednik), Tomislav Špiček i Renata Kruhan. Nakon što je obišlo sve ekipe i probalo njihove kotlovine, povjerenstvo je prvu nagradu dodijelilo MO Gradna, drugu MO Domaslovec, a treće MO Bregana.
Predsjednik povjerenstva Milinko Perković rekao nam je da je postignut velik napredak u odnosu na prošlu godinu, jer su svega tri ekipe odstupile od pravila pripremanja dodajući pripavke koji nisu propisani. Dodao je da su generalno kotlovine kvalitetno bolje od prošlogodišnjih, a da su o pobjedniku zaista odlučivale nijanse. 
 
I Festival češnofke drugog dana Sajma imao je natjecateljski karakter, jer su se samoborski mjesni odbori nadmetali tko je najbolje pripremio tradicionalnu češnofku. Prosudbeno povjerenstvo (Dubravko Viduč, Krunoslav Znika i Tomislav Skendrović) nakon obilaska svih štandova i vijećanja odlučilo je da prva nagrada pripadne MO Braslovje, druga MO Podvrh, a treća MO Velika Rakovica. Kao i na Festivalu kotlovine, nagrađenima su pripali prigodni paketi Limarije Sebastijan.
 
 

Ažurirano Petak, 06 Travanj 2012 22:17
 
Samoborski sajam PDF Ispis E-mail

 

Dragi naši mještani,
 
MO Rakov Potok i  Kud “Rakov Potok” pozivaju vas da nam se pridružite na 8. Samoborskom proljetnom sajmu koji će se održati 31.ožujka i 1. travnja na Trgu kralja Tomislava u Samoboru.
 
Kao što vam je poznato ta manifestacija provodi se već osmu godinu i predstavlja tradicijske obrte i udruge kao što su: kristalobrusači, proizvođači tradicijskog nakita i rukotvorina, licitari, medičari, samoborske kremšnite, samoborski bermet i muštarda, sir, med, domaća vina, rudarska greblica, proizvodi od ljekovitog bilja, voćne rakije i likeri, češnovke, kotlovina i Samoborska salama te ostali autohtoni mesni proizvodi, kao dio jedinstvene kulturne i gastroenološke ponude.
 
Kud “Rakov Potok” predstavit će se plesom i pjesmom, a naš MO pripremit će za sve vas gastronomske delicije koje će vam se sigurno dopasti.
 
Očekujemo vas ovog vikenda kako bismo radosno i zajedno krenuli u susret proljeću, prijateljstvu i zajedništvu. 
 

 
Međunarodni dan žena PDF Ispis E-mail

Posuđeno sa drugih stranica:

 
Sretan dan žena!
 
Međunarodni dan žena obilježava se svake godine, a njime se slave ekonomska, politička te društvena dostignuća žena.
 
Prvi Dan žena obilježen je 28. veljače 1929. godine u SAD-u, deklaracijom koju je donijela Socijalistička partija Amerike. Između ostalih važnih povijesnih događaja, njime se obilježava i požar u tvornici Triangle Shirtwaist u New Yorku 1911. godine, kada je zbog loših radnih uvjeta poginulo preko 140 žena.
 
Ideja za obilježavanjem Dana žena rodila se početkom 20. stoljeća kada se počelo intenzivno boriti za radnička prava, te su krenuli masovni  protesti zbog loših radnih uvjeta. Žene zaposlene u industriji odjeće i tekstila javno su demonstrirale 8. ožujka 1857. u New Yorku, zbog loših radnih uvjeta i niskih plaća, a demonstracije je rastjerala policija.
 
Na Zapadu se Međunarodni dan žena prestao obilježavati 1930.-ih, a 1960.-ih su ga ponovno počele slaviti feministice. Od 1975. koja je proglašena Međunarodnom godinom žene, većina zemalja je i službeno počela obilježavati Međunarodni dan žena.
 

Ažurirano Četvrtak, 08 Ožujak 2012 10:13
 
PLIN U RAKOVOM POTOKU !!! PDF Ispis E-mail

 

Dana 20.02.2012.godine u Samoboru, Mlinska ulica u prostorijama Energometana d.o.o. održan je u 15,30 h na inicijativu predstavnika VMO Rakov Potok, sastanak informativnog karaktera između predstavnika Grada Samobora kojeg je zastupao predsjednik Gradskog Vijeća gosp. Žarko Željko, direktora firme Energometan d.o.o. gosp.Antun Oklopčić i predstavnika VMO Rakov Potok kojeg su zastupali Predsjednik VMO Rakov Potok gosp. Branimir Šiljak, član obrtničke komore gosp. Željko Brodar i član VMO Rakov Potok Ivan Babić. 
 
Svrha sastanka bila je da predstavnici i mještani MO Rakov Potok dođu do mjerodavnih informacija od odgovornih osoba u vezi izvedbe plinifikacije Rakovog Potoka, te da se u skladu s time mogu poduzeti odgovarajući koraci.
 
Temeljem gore navedenoga, sačinjena  je sljedeća ZABILJEŠKA

Ažurirano Ponedjeljak, 27 Veljača 2012 11:19
 
VANJA ŠILJAK: Faca iz grada PDF Ispis E-mail

 


Ažurirano Subota, 25 Veljača 2012 22:30
 
Program potpora u poljoprivredi u 2012. godini PDF Ispis E-mail

 

 
 

 
BILI SMO NA FAŠNIKU PDF Ispis E-mail

 

Poredak mjesnih odbora na 186. Samoborskom fašniku

 

15. Smerovišće
14. Braslovje
13. Rakov Potok
12. Mala Jazbina
11. Hrastina
10. Gradna
9. Slani Dol
8. M. i V. Lipovec
7. Domaslovec
6. Konščica
5. Ferdo Livadić
4. Farkaševac
3. Celine
2. Podvrh
1. Rude

 

Slike sa fašnika možete vidjeti u našoj galeriji !


 
186. SAMOBORSKI FAŠNIK PDF Ispis E-mail

Program 186. Samoborskog Fašnika možete pogledati ovdje!

 

Mapu parkinga za vrijeme trajanja fašnika možete pogledati ovdje!

 


Ažurirano Četvrtak, 09 Veljača 2012 09:25
 
186. SAMOBORSKI FAŠNIK - POZIV MJEŠTANIMA PDF Ispis E-mail

 

Dragi naši mještani,
 
Najljepše vas pozivamo da se pridružite našoj povorci kako bismo u što većem broju sudjelovali na 186. Samoborskom fašniku. Tako ćemo zajedno stvarati identitet i prepoznatljivost našeg mjesta. 
 
Dodjite na dogovor u petak 3. veljače u 19.30h u naš dom. 
 
Očekujemo vas i radujemo se vašem dolasku!

Ažurirano Četvrtak, 09 Veljača 2012 09:15
 
POLJOPRIVREDNICI - POZIV NA PREDAVANJE PDF Ispis E-mail

HRVATSKA POLJOPRIVREDNA KOMORA

JAVNA POLJOPRIVREDNA SAVJETODAVNA  SLUŽBA

PODRUČNI ODJEL ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

 

 
POZIV NA PREDAVANJE
 
 
 
Pozivaju se svi poljoprivrednici mjesnih odbora Drežnik Podokićki, Galgovo, Klake, Konščica, Sveti Martin pod Okićem, Pavućnjak, Rakov Potok  i Petkov Breg na predavanje:
 
1 . Poticaji u poljoprivredi i ruralnom razvoju na pragu ulaska u EU
2. Višestruka sukladnost u poljoprivredi
3. lnformacije o potporama u poljoprivredi na razini Grada Samobora u 2012. godini
 
Predavanja će se održati u Društvenom domu u Drežniku  u četvrtak 09.veljače 2012. godine s početkom u 9.30 h.
 
Predavanja će održati djelatnici Hrvatske poljoprivredne komore Zlatko Tomljanović  dr.vet.med. i mr. sc. Robert Čerep i djelatnici Referade za poljoprivredu Grada Samobora.
 

Ažurirano Utorak, 24 Siječanj 2012 17:17
 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 17 od 22

Reklame

Baner
Baner
Baner

Ankete

Ocijenite rad Vijeća mjesnog odbora Rakov Potok