Galerija Slika

PrijavaRakov Potok Rakov Potok
Vijesti iz Rakovog Potoka
Obavijest Povjerenstva za provedbu državnog referenduma PDF Ispis E-mail

Hrvatski sabor raspisao je državni referendum Odlukom o raspisivanju državnog referenduma o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji od 23. prosinca 2011. Referendum će se održati u nedjelju 22. siječnja 2012.

Rješenjem od 28. prosinca 2011. imenovano je Povjerenstvo za provedbu državnog referenduma u gradu Samoboru u sastavu: predsjednica Sanja Grgurić Hojski, članovi: Dragutin Kušić i Vjeran Blažeković, zamjenica predsjednice Helena Iliev te zamjenice članova: Valentina Horvat i Martina Delišimunović.

Sjedište Gradskog povjerenstva je u zgradi Grada Samobora, Trg kralja Tomislava 5, soba 109, broj telefona 01/3378-114. Radno vrijeme je svakog radnog dana od 9:00 – 15:00 sati.

Gradsko povjerenstvo objavit će koja su glasačka mjesta određena s naznakom koji će birači glasovati na pojedinim glasačkim mjestima, najkasnije 10 dana prije dana provedbe referenduma, dakle, do 11. siječnja 2012. do 24:00 sata, na službenoj stranici grada Samobora, www.samobor.hr i na oglasnoj ploči grada Samobora.

Birači mogu provjeriti jesu li upisani u popis birača te izvršiti eventualne ispravke ili promjene, odnosno privremeno se ispisati ako se na dan održavanja državnog referenduma neće nalaziti u mjestu prebivališta te privremeno upisati u popis u mjestu gdje će se nalaziti do 7. siječnja 2012.

Za popise birača te privremeni upis nadležni su Uredi opće uprave te se birači s područja Samobora, Svete Nedelje i Stupnika trebaju obratiti Uredu opće uprave, Samobor, Trg kralja Tomislava 5, osobi ovlaštenoj za vođenje popisa birača gđi. Branki Badovinac, broj telefona 01/3378 – 224. Napominje se da će ovaj ured biti dežuran u petak 6. siječnja 2012. i u subotu 7. siječnja 2012., do kada se mogu vršiti promjene i provjere u popisima birača, od 08:00 – 13:00 sati.


Ažurirano Utorak, 03 Siječanj 2012 13:10
 
Čestitka PDF Ispis E-mail


Ažurirano Petak, 23 Prosinac 2011 12:02
 
Isplata božićnica umirovljenicima od 5.12. PDF Ispis E-mail

U ponedjeljak, 5. prosinca 2011. godine započet će isplata božićnica koju i ove godine Grad Samobor isplaćuje umirovljenicima s mirovinom do 2.000,00 kuna (uključujući i inozemnu mirovinu), a koji imaju prebivalište na području Grada Samobora.

Umirovljenici koji primaju inozemnu mirovinu, moraju predočiti osobnu iskaznicu, odrezak o doznaci mirovine posljednje isplate na kojoj se vidi osobni broj umirovljenika i dokaz o mjesečnom iznosu inozemne mirovine, pri tome zbroj tuzemne i inozemne mirovine ne smije prelaziti 2.000 kuna.

Isplata božićnice u iznosu od 150 kuna vršit će se u poslovnici FINA-e u Samoboru i trajat će sve do 5. siječnja 2012. godine, radnim danom od 8.00 do 18.30, te subotom od 8.00 do 12.00 sati.

Prilikom isplate svaki umirovljenik je dužan predočiti osobnu iskaznicu i odrezak doznake o mirovini zadnje isplate. Iznimno, pomoć će se isplatiti i drugoj osobi koja je uz navedene dokumente dužna predočiti i svoju osobnu iskaznicu, i to za one umirovljenike koji zbog bolesti ili nekog drugog razloga nisu u mogućnosti doći osobno.

Za dodatne informacija možete kontaktirati gđu Mariju Galić na tel. 01 3378 – 192. 

Ažurirano Utorak, 13 Prosinac 2011 18:59
 
Informacije o statusu škole i semafora! PDF Ispis E-mail

Naš viječnik g.Korenčić Zlatko postavio je dva pitanja na 24.sjednici Gradskog vijeća održane 24.studenog 2011:

Ažurirano Četvrtak, 08 Prosinac 2011 16:51
 
Pismo domovini PDF Ispis E-mail

Znamo da nisi dobro. Kako i možeš biti u ovom kaosu?
Okradena, dužna, umorna. Krvariš sa svih strana i danas u slobodi, a pomoći naizgled niotkud. Doći će, ali samo onda kada tvojim žilama poteku poštenje, rad i zajedništvo. Tek će tada tvoje jadno i tužno srce moći kucati s radošću i ponosom.

Nisi sama, ali mnogi od nas uspavali su se, dopustili da tvoj život krene krivim tokovima koje je sada teško ispravljati. Usprkos preprekama, ponovno moraš stati na noge jer je cijena plaćena za tvoju slobodu bila prevelika. I to nikada ne želimo i ne smijemo zaboraviti. Ne bojimo se, i obećajemo ti da ćemo te hrabro slijediti, s tobom koračati u neka bolja vremena. Bit će jako teško i bolno, ali preko tvojih leđa mnogo je toga prošlo i sigurni smo da ćeš se i ovaj puta izvući.

Izdrži još malo, molimo te! U ime onih koji su te stvorili i kojih se uvijek  s pijetetom sjećamo.
 


Ažurirano Ponedjeljak, 21 Studeni 2011 09:19
 
Daleko od Rakovog Potoka PDF Ispis E-mail

S uspjehom završivši školovanje u Londonu i Frankfurtu, Ivan Jaklenec u svojstvu kopilota na Boingu 747 za AIR ATLANTA koja svoje kadrove iznajmljuje drugim kompanijama (trenutno je to Saudi Arabian Airlines), plovi nebom do najudaljenih nam zemalja.

Jeddah (Saudijska Arabija) baza je iz koje sada isplovljavaju u nebeska prostranstva prema gradovima koji imaju piste osposobljene za prijem velikih zrakoplova. Medju njima su Kuala Lumpur (Malezija), Hong Kong (Kina), Surabaya, Jakarta (Indonezija), New York (USA), ….

Nakon prakse na desnom sjedištu zrakoplova koja će trajati od dvije do tri godine, Ivan će u svojstvu kapetana sjesti na lijevo sjedište i još će jedna zlatna oznaka biti tada dodana na njegova ramena. Tako će se ispuniti njegovi snovi pa ćemo ga možda jednog dana moći dočekati i na hrvatskom tlu kada se zračna luka Lijepe Naše, nakon preuredjenja, svrsta uz bok velikih svjetskih zračnih luka. Zašto ne i u kabini Boinga 787 Dreamliner-a koji je prije nekoliko dana poletio na svoje prvo putovanje od Tokija do Hong Konga.

Do tada Ivanu želimo mirno nebo, mnogo uspješnih letova i da se uvijek sretno vrati svojoj mezimici Klari.

 

Više Ivanovih fotografija možete pronaći u našoj galeriji slika ! 

Ažurirano Ponedjeljak, 21 Studeni 2011 09:19
 
Legalizacija nezakonito izgrađenih zgrada PDF Ispis E-mail

Slijedom niza upita i velikog interesa javnosti u nastavku donosimo informacije Upravnog odjela za provođenje dokumenata prostornog uređenja i gradnju Grada Samobora, a vezano uz ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada sukladno odredbama Zakona o istome.

Ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada provodi se temeljem odredbi Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama (Narodne novine br. 90/11).

Objekti izgrađeni u nacionalnim parkovima, parkovima prirode, regionalnim parkovima, infrastrukturnim koridorima, na pomorskom i javnom dobru, područjima predviđenim u prostornim planovima za posve drugu namjenu, na osobito vrijednom poljoprivrednom zemljištu, zaštitnim šumama, područjima posebne zaštite voda kao i u zaštićenom obalnom području mora neće se moći ozakoniti.

Zakonom o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama (Narodne novina br. 90/11) propisano je da objekt mora biti evidentiran na digitalnoj ortofoto karti (DOF5) u mjerilu 1:5000 Državne geodetske uprave izrađenoj na temelju aerofotogrametrijskog snimanja Republike Hrvatske od 21.lipnja 2011. godine kako bi mogao ući u postupak ozakonjenja.

 

Ažurirano Ponedjeljak, 21 Studeni 2011 09:19
Više...
 
Dječji vrtić Potočić PDF Ispis E-mail

Upoznajte dječji vrtić Potočić:

 

 


Ažurirano Srijeda, 31 Kolovoz 2011 12:50
 
Stigli PRIVREMENI I NESLUŽBENI rezultati popisa stanovništva PDF Ispis E-mail

Prema prvim privremenim i neslužbenim rezultatima Rakov Potok zauzima visoko drugo mjesto u Samoboru:

 

Popis stanovništva 2011. godine
  Broj stanovnika
        Samobor (općina)                                    37.607
           Samobor (grad)                                  15.867
           Bregana                                  2.444
           Rakov Potok                              1.131
           Rude                                     1.127
           Lug Samoborski                           973
           Domaslovec                               939
           Hrastina Samoborska                     

833

Ažurirano Utorak, 08 Studeni 2011 12:21
Više...
 
Posjet u Samoboru PDF Ispis E-mail

U subotu 09.srpnja 2011. od 9,00 do 10,30 sati u organizaciji Gradske organizacije SDP -a Samobor posjetili su nas u Samoboru, SDP-ovi saborski zastupnici Milanka Opačić i Nenad Stazić Druženje je održano u prolazu između Trga kralja Tomislava i Tržnice (M.Kleščića 1, kod BIPE) uz moto:

"Produžena ili kraća

Malo gorča, često slađa

Kava prijateljstvo rađa".

Obišla nas je i delegacija HNS-a (na slici) iz Rakovog Potoka!

 


Ažurirano Srijeda, 13 Srpanj 2011 09:15
 
Proslava Dana Rakovog Potoka PDF Ispis E-mail

Mještani Rakovog Potoka proslavili su 2. srpnja dan svoga mjesta. Prigodni program otvorio je Branimir Šiljak, predsjednik MO-a, nakon čega je uslijedio nastup članova Kud-a Rakov Potok koji su pjesmom, glazbom, recitacijama, dali svoj doprinos tome danu.

Nakon službenog dijela još se je dugo mogla čuti pjesma, a razgovorima i druženju nije bilo kraja.

Slike možete vidjeti u našoj galeriji ...


Ažurirano Petak, 08 Srpanj 2011 10:14
 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 19 od 23

Reklame

Baner
Baner
Baner

Ankete

Ocijenite rad Vijeća mjesnog odbora Rakov Potok