Galerija Slika

PrijavaRakov Potok Rakov Potok
Vijesti iz Rakovog Potoka
Čestitka PDF Ispis E-mail


Ažurirano Ponedjeljak, 27 Prosinac 2010 10:47
 
Blagdanski koncert Mlađeg tamburaškog orkestra TD Ferdo Livadić PDF Ispis E-mail

Od domaćih klasika do svjetskih evergreena
 
Članovi Mlađeg orkestra Tamburaškog društva Ferdo Livadić i ove su se godine odlučili na blagdanski koncert kojim su razveselili svoje prijatelje, roditelje i sve posjetitelje. Oni su se u velikom broju 22. prosinca okupili u kino dvorani nekadašnjeg restorana ili Poduzetničkog centra u Bregani i s velikim oduševljenjem popratili svaku pjesmu. Kako bi izvedbe mladih "Ferdića" bile što bolje pomogli su im njihovi gosti - mladi solisti Marija Šerić, Alen Jaklenec i Ivan Golubić, kao i posebni gosti KUD Licitar, Dječji zbor Smješak i mladi gudači.

Za dobro raspoloženje pomno su izabrane pjesme, od starih domaćih evergreena, kao što su Popevke sem slagal ili Ak sam ti srčeko ranil, pa do prigodnih božićnih melodija religijskog sadržaja (Svim na zemlji, U to vrijeme, Radujte se narodi) i svjetovnog karaktera (White Christmas, Bijeli Božić, We wish you). Na kraju slijedila je poslastica i Tiha noć.

Nakon mladih "Ferdića" svoj koncert Blagdanski zvuci pripremili su i oni stariji. Njih možete poslušati u ponedjeljak, 27. prosinca, u Kino dvorani POU Samobor od 20 sati.

Gosti koncerta su Đani Stipaničev, Dražen Kurilovčan i Đurđica Pleše Vujica.
 

_____________________________________

* članak u cjelosti preuzet iz Glasnika SSN


Ažurirano Ponedjeljak, 27 Prosinac 2010 10:54
 
Iznenadni odlazak Željka Kovačića PDF Ispis E-mail

Nema više Željka Kovačića. Ta se vijest u srijedu ujutro pronijela Samoborom i njegovom okolicom poput munje i u nevjerici ostavila sve one koji su poznavali samoborskog pročelnika za komunalne i građevinske poslove. A poznavali su ga gotovo svi. I Željko je poznavao sve. Znao je, zapravo, svaku rupu na cesti, povijest i prapovijest svakog komunalnog problema, a sve zavrzlame rješavao je kratkim potezom ruke – riješit ćemo to! I rješavalo se. Kad god bi kome zapelo, kad god bi kome nešto trebalo, Kovačića se vuklo za rukav i rješavalo se. Nije trebao kopati po papirima, odlukama i rješenjima poglavarstva ili svoga ureda, nego bi iz glave sipao podatke o samoborskim komunalijama. Jednostavan i otvoren, odrešit i ponekad oštar, nije se libio u raspravu ući i nasred ulice ako bi ga netko od Samoboraca zaustavio, žaleći se da mu nije asfaltirano ovo ili ono, da je voda otrgnula komad ceste, da ne svijetli ulična lampa… Sve su to nekome “s visoka” mizerni problemi, ali za stanovnike veliki kao kuća, što je Željko Kovačić jako dobro znao i – rješavao odmah.

Znale su to i političke vlasti, koje su se ponekad u Samoboru mijenjale češće nego čarape u zimske dane, pa Željka Kovačića nikada nisu dirale na njegovu mjestu. Svi su bili zamjenjivi i promjenjivi, ali Kovačić nije. On je stekao status svojevrsne institucije, pa su to i vlasti, ma koliko nadobudne bile kada bi se uspele nakon izbora na pobjednički tron, znale poštivati. Zato je njegova iznenadna smrt odjeknula poput bombe u ove predbožićne dane samoborskim ulicama. Pogotovo jer je Željko u duši bio veseljak i u druženjima s njim često se nije nazirao kraj. No, da mu je sada sve čuti što se o njemu nakon ove tužne vijesti priča, sigurno bi rukom presjekao zrak i rekao: “Bumo riješili”. Kao da se radi zakrpi na cesti ili razbijenoj žarulji na kandelabru, a ne tankoj crti koja ga je, baš kao i sve nas, dijelila između života i smrti. I nikad se ne zna kada ćemo je prijeći.*
————————————————————————————————————————

Komemoracija će se održati u četvrtak 23.12.2010. u 12:00 sati u Gradskoj vijećnici.

 

Pogreb dragog nam pokojnika bit će u četvrtak 23.12.2010. godine u 15:00 sati na groblju u Otruševcu.

 

Sveta misa zadušnica služit će se poslije pogreba u crkvi Sv. Ivana Krstitelja u Lugu.

——————————————————————————————————————————————————-
*Tekst je preuzet s internet stranice Večernjeg lista http://www.vecernji.hr/zagreb/iznenadni-odlazak-samoborske-institucije-zeljka-kovacica-clanak-230981 .


Ažurirano Petak, 24 Prosinac 2010 09:31
 
Božić u Rakovom Potoku PDF Ispis E-mail

U nedjelju 12. prosinca, Kud Rakov Potok priredio je Božićnu priredbu Radujte se narodi kako bismo proslavili nadolazeće blagdane. Bila nam je velika čast i posebno zadovoljstvo što nam se tom prigodom pridružio Krešo Beljak, gradonačelnik Samobora.

Po prvi puta vidjeli smo toga dana našu folklornu sekciju i čuli prve zvukove Tamburaškog orkestra “Rakov Potok”. Nakon ovih prvih uspješnih koraka, čeka nas naravno još mnogo rada dok nas naši svirači budu mogli pratiti na nastupima. Do tada, još jednom velika hvala našim prijateljima iz Strmca koji su nam i ovaj puta pritekli u pomoć.

 


Ažurirano Petak, 24 Prosinac 2010 09:30
 
Obilazak MO Rakov Potok PDF Ispis E-mail


Ažurirano Petak, 03 Prosinac 2010 10:05
 
Asfaltiranje nakon 35 godina ... PDF Ispis E-mail

U subotu 13.11. iznenada se pojavio stroj i ljudi te je krenulo asfaltiranje ulica Cerje i Balaška!  Predivan osječaj nakon 35 godina uspjeli smo asfaltirati još dvije ulice u Rakovom Potoku! Ovime se završavaju ovogodišnji radovi u mjestu! Na redu je proračun za 2011 godinu i nastojanje da se u idućoj godini izgradi i uredi još pločnika, puteva i ocijeve kritćni putevi!

 


Ažurirano Ponedjeljak, 15 Studeni 2010 19:28
 
Radovi u Rakovom Potoku za ovu sezonu bliže se kraju! PDF Ispis E-mail

Radovi u Rakovom Potoku za ovu sezonu bliže se kraju! Ostalo je dovršiti asfaltiranje ulica Balaška i Cerje gdje poduzeće TRP izvodi pripremu za asfaltiranje! Poduzeće Hvar koje izvodi završne radove najavilo je mogućnost asfaltiranja za 11.10. pa je ekipa TRP-a radila i po kiši kako bi stigli uvaljati kameni tampon!

 


Ažurirano Ponedjeljak, 15 Studeni 2010 19:13
 
Nogostupom i do Karlovačke ceste PDF Ispis E-mail

U Rakovom Potoku okončali su prvu fazu gradnje nogostupa u Samoborskoj ulici, a učinjeno su obišli zamjenici gradonačelnika Željko Stanec i Hrvoje Frankić, predsjednik Gradskog vijeća Željko Žarko i njihovi suradnici, a dočekali su ih predstavnici Vijeća mjesnog odbora Rakov Potok, predvođeni predsjednikom Branimirom Šiljkom, te tamošnji mještani.

Po obilasku, predsjednik mjesnog odbora Branimir Šiljak rekao je kako je gradnja prve faze 355 metara nogostupa od vrtića do autobusne stanice napravljena prvenstveno zbog sigurnosti djece, ali i svih ostalih sudionika u prometu. Napravljeno je i parkiralište uz vrtić kako bi djeca mogla sigurno izlaziti iz vozila. U planu je taj nogostup nastaviti sve do Karlovačke ceste (još oko 1500 metara). Istaknuo je Šiljak i veliku pomoć koju im je osigurala sadašnja koalicija u Gradu Samoboru, kao i pomoć svim mjesnim odborima.

Mjesni odbor Rakov Potok bio je vrlo aktivan u proteklom razdoblju pa su, primjerice, završeni radovi na uređenju mjesnog groblja, no Branimir Šiljak ističe da to nije zasluga samo sadašnjeg Vijeća mjesnog odbora, već svih građana, kao i prijašnjeg vijeća, čiji su članovi pomagali svojim iskustvom. U sljedećoj godini planiraju, uz dovršetak nogostupa, popravak dva mosta u Samoborskoj ulici i uređenje oborinske odvodnje, a nogostup bi se uređivao i na dijelu Okićke ulice te postavio semafor na križanju Okićke i Karlovačke.

Zamjenik gradonačelnika Željko Stanec rekao je da Grad vodi brigu o svojim dijelovima, s namjerom da se jednako razvijaju svi mjesni odbori te da je interes ove gradske uprave da se ti odnosi izbalansiraju. Potvrdio je da već stižu novi zahtjevi za komunalne akcije za kraj ove i sljedeću godinu, a unatoč recesijskim vremenima, ističe, Grad iznalazi sredstva u okviru svojih trenutnih mogućnosti da se naprave potrebni radovi po odborima. Za parkiralište i 355 metara nogostupa ukupno je osigurano oko 300.000 kuna.

 


 

 

Preuzeto sa weba grada Samobora


Ažurirano Petak, 29 Listopad 2010 20:36
 
Jesen u Rakovom Potoku PDF Ispis E-mail

 

 


Ažurirano Četvrtak, 14 Listopad 2010 10:43
 
Radovi PDF Ispis E-mail

Gradnja nogostupa u mjesnom odboru

Sigurnije hodanje čeka pješake Mjesnog odbora Rakov potok, gdje je u Samoborskoj ulici u tijeku gradnja 350 metara nogostupa s oborinskom odvodnjom. Radove izvodi tvrtka Hvar d.o.o., a njihov završetak očekuje se do 15. listopada, javljaju iz Ureda za komunalne poslove.

 

  

 


Ažurirano Ponedjeljak, 11 Listopad 2010 20:51
 
Školarci PDF Ispis E-mail

D. Fabek: Neka idu u područnu školu
Po zakonu, Samobor učenicima nije obvezan plaćati prijevoz do matične škole ako u njihovu mjestu postoji područna.– Devetero djece iz Rakovog Potoka do svoje škole u Sv. Martinu pod Okićem mora pješačiti prometnom Karlovačkom jer im Grad ne želi plaćati prijevoz školskim autobusom – požalio se Gradskom vijeću vijećnik Zlatko Korenčić (HNS).

Zabrinuti za sigurnost djece koja, ne žele li sami plaćati skupu kartu, dnevno uz opasnu prometnicu propješače i do dva i pol kilometra, obratili smo se pročelniku za društvene djelatnosti Damiru Fabeku:

– Grad tim učenicima, po zakonu, nije dužan plaćati prijevoz jer u Rakovom Potoku postoji područna škola koju mogu pohađati. Prijevoz bi Grad godišnje stajao 45.000 kuna, a djeci ne bi donio ništa dobra. Nastava u područnoj školi zbog manjeg je broja učenika u razredu ionako kvalitetnija – objašnjava Fabek i dodaje da će Grad prijevoz učenicima plaćati tek kada krenu u više razrede kojih u područnoj školi nema.

 


Ažurirano Ponedjeljak, 11 Listopad 2010 20:52
 
<< Početak < « 21 22 23 » > Kraj >>

Stranica 21 od 23

Reklame

Baner
Baner
Baner

Ankete

Ocijenite rad Vijeća mjesnog odbora Rakov Potok