Galerija Slika

PrijavaRakov Potok Rakov Potok
Vijesti iz Rakovog Potoka
ZELENA ČISTKA u Rakovom Potoku PDF Ispis E-mail


Ažurirano Petak, 10 Travanj 2015 16:17
 
NEKA SE I U QATARU ČUJE ZA RAKOV POTOK, SAMOBOR I LIJEPU NAŠU PDF Ispis E-mail
Naš mještanin Jaklenec Ivan u svibnju seli u novi “ured”, Boing 787 Dreamliner (Qatar Airways). Snovi se usprkos najvećim teškoćama uvijek ispune ako od njih ne odustajemo i ako marljivo radimo.
 
Ivanu želimo mirno nebo i da se uvijek sretno vrati kući.

 


Ažurirano Četvrtak, 26 Ožujak 2015 09:20
 
Očuvanje starine, običaja i kulturnog identiteta PDF Ispis E-mail

-- izvor: http://www.radiosamobor.hr/2015/03/20/ocuvanje-starine-obicaja-i-kulturnog-identiteta/

 

Etnografsku izložbu na katu restorana Samoborska klet jučer je postavilo i otvorilo Kulturno-umjetničko društvo Rakov Potok na čelu s predsjednicom Ksenijom Jaklenec i članicom KUD-a Vericom Čakanić, sakupivši starinske predmete iz svog kraja. Izložba je posvećena bakama i djedovima i prikaz je samo malog dijela njihova načina života s ciljem da se pozornost na to skrene djeci i mladima, koji bi trebali nastaviti njegovati baštinu i tradiciju te očuvati starinske običaje i kulturni identitet područja.
 
 
-Po svom opsegu ovo nije velika izložba – rekla je na otvorenju Ksenija Jaklenec, ali je velika po radu, trudu i ljubavi uloženoj u njezino stvaranje te po brojnim sjećanjima koja su obnovljena tijekom prikupljanja starine.
Ažurirano Ponedjeljak, 23 Ožujak 2015 22:09
Više...
 
Najava PDF Ispis E-mail
Kud “Rakov Potok” i Samoborski muzej pozivaju vas na otvaranje izložbe Hiža moje bake, u četvrtak 19.03.2015. god. u 18h00. Izložba će biti otvorena u Samoborskoj kleti, Trg kralja Tomislava 7, 1. kat.
 
Članove naše folklorne sekcije moći ćete pozdraviti na Proljetnom sajmu u Samoboru, na Trgu kralja Tomislava, 28.03.2015. god. u 17h00.
 
Radujemo se vašem dolasku!

 
Članovi AK Bajka kreću u novi projekt PDF Ispis E-mail

Malen kao lakat, veseo kao ptica

Najmlađi glumci KUD-a Rakov Potok, članovi AK Bajka, počeli su marljivo raditi. Ovaj su put odabrali za njih najljepšu hrvatsku dječju priču - Čudnovate zgode šegrta Hlapića Ivane Brlić Mažuranić.
 
"Hlapić je bio malen kao lakat, veseo kao ptica, hrabar kao Kraljević Marko, mudar kao knjiga, a dobar kao sunce. A jer je bio takav, zato je sretno isplivao iz mnogih neprilika".
 
Mali su glumci baš kao Hlapić: neki još maleni, ali svi su redom veseli, hrabri, mudri i dobri. Zato i za njih ne postoje neprilike iz kojih neće isplivati. Iz KUD-a zahvaljuju Dječjem kazalištu Branko Mihaljević iz Osijeka i Ani Tonković Dolenčić, našoj poznatoj dramaturginji i autorici brojnih tekstova.
 
Zahvaljujući njima, Hlapić stiže u Rakov Potok.
 
K.S.
-- preneseno iz Glasnika --

Ažurirano Petak, 06 Ožujak 2015 09:35
 
Hiža moje bake PDF Ispis E-mail
Članovi KUD-a Rakov Potok okušat će se uskoro u jednoj, za njih novoj, aktivnosti. Marljivo su započeli pripremanje izložbe Hiža moje bake, koja će biti otvorena u Samoboru zahvaljujući pomoći Grada Samobora i Marijana Karlovića, čijom su pomoći na korištenje dobili potreban prostor. Tako će brojni gosti koji dolaze u Samobor moći pogledati ovu zanimljivu izložbu.
 
Naći će tamo sav inventar seoske kuće, mnoge predmete, alate te odjeću koje su koristile naše bake i djedovi. Otvaranje izložbe popratit će članovi KUD-a pjesmom, plesom i glazbom, a nije zaboravljen ni "dragi naš kaj", zahvaljujući sudjelovanju pjesnika, članova književnog odjela Matice Hrvatske.
 
Datum otvaranja izložbe javit ćemo naknadno.

Ažurirano Ponedjeljak, 19 Siječanj 2015 21:43
 
Njegovanje tradicije uvijek se isplati PDF Ispis E-mail
Mali slavuji KUD-a Rakov Potok posjetili su KUD Potočanka u Potoku nedaleko Popovače, gdje su sudjelovali na 13. priredbi posvećenoj svetom Nikoli, koji im je nakon programa podijelio darove i nagradio ih za dobrotu i maran rad kroz cijelu godinu. Dva su se "potoka" spojila u rijeku prijateljstva, zajedništva i dobrih želja, s obećanjem za brzi susret u samoborskom "potoku".
 
Zadovoljstvo im je bilo pozdraviti i Marijanu Petir, hrvatsku europarlamentarku i ostale cijenjene goste koji su nazočili ovom događanju.
 
Samoborci su kući ponijeli lijepe uspomene, uvjerivši se još jednom da se diljem Hrvatske njeguje baština i tradicija, a mnoštvo prisutne djece svjedoči o tome da se takav trud isplati.
 
 

Ažurirano Ponedjeljak, 08 Prosinac 2014 13:07
 
Pet za KUD Rakov Potok PDF Ispis E-mail
Sinoć je svoj peti rođendan proslavilo Kulturno-umjetničko društvo Rakov Potok. Za tu su prigodu dječja, mlađa i starija folklorna te tamburaška sekcija, organizirale koncert na kojemu su pokazali što sve imaju u svom sviračkom, pjevačkom, plesačkom, pa i glumačkom programu.

 

 
 
Koncert je održan u gotovo ispunjenoj samoborskoj kino dvorani, a kao gosti domaćina nastupili su članovi Kulturnog društva Sveta Nedelja, Hrvatsko seljačko pjevačko društvo Dr. Antun Radić iz Okića i Klapa Barun. Program je vodio Dino Škare.

 

 
 
Na početku rođendanskog koncerta sve okupljene, a posebno predsjednika Vijeća Mjesnog odbora, ali i Gradskog vijeća Samobora Branimira šiljka, pozdravila je predsjednica KUD-a Ksenija Jaklenec.
Naglasila je da je KUD Rakov Potok spreman nastaviti čuvati i njegovati tradiciju naše domovine, raditi na prepoznatljivosti i identitetu Rakovog Potoka, promociji Grada Samobora, a uskoro i Lijepe Naše. Tako se – rekla je Ksenija Jaklenec – stvara ljepši i bolji svijet te je poželjela da susret sviju za 10. rođendan KUD-a Rakov Potok bude u novi multimedijalnoj dvorani u Samoboru.

Ažurirano Četvrtak, 20 Studeni 2014 12:33
 
Tribine PDF Ispis E-mail

Tijekom sljedećeg tjedna gradonačelnik Krešo Beljak i njegovi suradnici nastavljaju obilaziti teren.

Tribine će se održavati prema sljedećem rasporedu u sljedećim mjesnim odborima:

 

ponedjeljak 27.10 u 18:00 Rakov Potok, društveni dom


ponedjeljak 27.10 u 20:00 Molvice, društveni dom

utorak 28.10. u 18:00 Mala i Velika Rakovica, stara škola Mirnovec 
utorak 28.10 u 20:00 Kladje, društveni dom

srijeda 29.10. u 18:00 Noršić Selo i Jarušje, vatrogasni dom Jarušje 
srijeda 29.10. u 20:00 Veliki i Mali Lipovec, društveni dom Mali Lipovec

četvrtak 30.10. u 18:00 Sveti Martin pod Okićem, društveni dom 
četvrtak 30.10. u 20:00 Podgrađe, OŠ Mihaela Šiloboda

 

Dođite, pitajte, predložite gradskoj vlasti!


 
ČESTITKE UZ DAN GRADA SAMOBORA PDF Ispis E-mail

Čestitka uz Dan grada samobora


Ažurirano Utorak, 14 Listopad 2014 08:40
 
DAN GRADA PDF Ispis E-mail


Ažurirano Četvrtak, 09 Listopad 2014 21:45
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 9 od 22

Reklame

Baner
Baner
Baner

Ankete

Ocijenite rad Vijeća mjesnog odbora Rakov Potok