Galerija Slika

PrijavaRakov Potok Rakov Potok
Vijesti iz Rakovog Potoka
Majčin dan 2014. - Ranka Novosel PDF Ispis E-mail

Članovi Kud-a  “Rakov Potok” i djeca iz našeg vrtića Potočić proslavili su Majčin dan 9. svibnja 2014. god. Bila nam je velika čast i posebno zadovoljstvo pozdraviti gospodju Ranku Novosel koja se prekrasnim stihovima o majci pridružila našem slavlju. Ranku ne treba posebno predstavljati, no ipak samo nekoliko riječi. Ranka je najpoznatija samoborska nastavnica i pjesnikinja, donedavna predsjednica samoborskog ogranka Matice hrvatske, idejna začetnica Hrvatskog učiteljskog društva Samobor; pokrenula je Festival kajkavskog pjesništva i u životu Samobora prisutna je više od pedeset godina gdje je ostavila neizbrisiv trag u prosvjeti i kulturi i još mnogo toga.

Hvala Ranka što ste još jednom Vašim dolaskom podržali naš rad. Pamtimo jednu Vašu rečenicu: “Znajte da ovo vrijeme u kojem živite nije najgore i trudite se zadržati ljubav prema svom pozivu i zemlji jer će vas samo ona učiniti pravim ljudima”.


Ažurirano Petak, 16 Svibanj 2014 15:51
 
DRAGI NAŠ KAJ PDF Ispis E-mail
Članovi svih sekcija Kud-a “Rakov Potok” po prvi će se puta pridružiti manifestaciji Dragi naš kaj koja će se održati 08.06. ove godine na jezeru Orešje u Svetoj Nedelji. Okupit će se tada kajkavski kulturnjaci iz Prigorja, Hrvatskog zagorja, Podravine i Zagreba s ciljem da očuvaju kajkavski izričaj i narodne običaje sjeverozapadne Lijepe naše.
 
Radujemo se nastupu i susretu s ostalim sudionicima, marljivo se pripremamo i nestrplivo očekujemo to lijepo dogadjanje.
 

Ažurirano Srijeda, 14 Svibanj 2014 13:27
 
Ljetne večeri u Rakovom Potoku PDF Ispis E-mail
Objavljeno: 05.05.2014. preuzeto sa Samobor web-a
---
Iz Dramskog studia Feniks novi pozivaju vas da njihov uloženi rad, trud, entuzijazam, prijateljstvo i veliku ljubav prema kazališnoj umjetnosti proživite s njima tijekom mjeseca svibnja i lipnja. Naime, tih dana svoje kazališne komade izvodit će u parku gospodina Franje u Rakovom Potoku, a svakog posjetitelja očekuje i slatko iznenađenje – kolač. O programu i repertoaru koje će izvoditi pod nazivom Ljetne večeri u Rakovom Potoku izvijestit ćemo naknadno.
 
Podsjetimo da je Dramski studio Feniks novi osnovan je 1. siječnja 2013. godine. Do tada je djelovao u sklopu KUD-a Rakov Potok te su postavili niz predstava: Gospon lovac, Plava boja snijega, Drug Tito i Dr. Franjo Tuđman kod Boga, Lice, Vitez željeznog srca, BBB.huligans su fini dečki, Rakovčanska mama, Božićni vlak, Janica i Jean te Oliver Twist.
 
Danas djeluju kroz četiri dobne skupine od 7 do 65 godina koje sve aktivno rade i broje ukupno 30 članova. Do sada su na smotri kazališnih amatera nastupili četiri puta te dobili samo pozitivne kritike i odlične ocjene.
 
Njihov posljednji zapaženi nastup bio je početkom travnja ove godine kada su na 17. Smotri kazališnih amatera s predstavom Oliver Twist osvojili prvu nagradu od strane državne selektorice Irene Škorić dok je voditeljica Andrea Grubiša dobila nagradu za adaptaciju teksta te predstave.
 

Ažurirano Ponedjeljak, 12 Svibanj 2014 17:17
 
Majčin dan PDF Ispis E-mail


 
FESTIVAL DJEČJEG FOLKLORNOG STVARALAŠTVA “MI SMO DJECA VESELA” PDF Ispis E-mail
Kulturno-umjetničko društvo Mičevec bilo je organizator i domaćin Festivala dječjeg folklornog stvaralaštva “MI SMO DJECA VESELA” koji je održan 03. svibnja 2014. godine.
Tristotinjak učesnika glazbom su pjesmom i plesom predstavili  zavičajnu folklornu baštinu pokazavši nam s koliko ozbiljnosti, entuzijazma i ljubavi  pristupaju očuvanju narodnih vrijednosti.
Bila nam je velika čast i posebno zadovoljstvo što su svirači Tamburaškog orkestra Rakov Potok bili sudionici ovog lijepog dogadjanja. 
Zahvaljujemo na pozivu i radujemo se našem sljedećem susretu.

Ažurirano Ponedjeljak, 05 Svibanj 2014 08:48
 
SRETAN PRAZNIK RADA PDF Ispis E-mail

Ažurirano Srijeda, 30 Travanj 2014 11:28
 
Jubilarni 10. Samoborski proljetni sajam PDF Ispis E-mail
U skolopu proljetnog jubilarnog 10. Samoborskog proljetnog sajma održan je i  5. Festivalu Samoborske češnofke, a najbolje češnofke stižu iz Jarušja.
I dok su uzvanici i posjetitelji obilazili štandove na Trgu kralja Tomislava, u Kleščićevoj ulici širio se primamljiv miris prave domaće delicije na 5. Festivalu Samoborske češnofke. Svoje umijeće pripreme češnofki ove je godine pokazalo 16 mjesnih odbora, a stručni žiri (Dubravko Viduč, Tomislav Skendrović i Krunoslav Znika) na kraju je odlučio da je najbolji proizvod imao MO Jarušje s 279 bodova, drugi je bio MO Podvrh i Velika Jazbina s 270 bodova, a treći MO Klokočevec s 264 boda. Njima su pripale nagrade sponzora Tehnovara i Obrta Fresl. Ovo je prvi nastup MO Jarušje (koji je novi MO u ustrojstvu grada), a odmah i pobjeda. Za nju su zaslužni Ivica Ivanušević te Mirko, Mihael, Vlado i Jelena Babojelić. 

 

    
   
  
  
 
Slijedi još Festival kotlovine. Potencijal koji je pokazao Festival kotlovine osigurao mu je od ove godine i zaseban termin. Tako će se 5. izdanje ovog festivala održati iza Uskrsa, 26. i 27. travnja u Kleščićevoj ulici. Prvog dana, u subotu, u pripremanju najbolje samoborske kotlovine natjecat će se gradske četvrti i mjesni odbori te udruge hobista i gradovi Samobor, Jastrebarsko, Sveta Nedelja i Zaprešić. U nedjelju za titulu najboljeg u pripremanju samoborske kotlovine borit će se dobrovoljna vatrogasna društva. Degustacija kotlovine oba dana predviđena je od 12 do 17 sati. 

Ažurirano Utorak, 15 Travanj 2014 15:49
 
Zamjenski termin odvoza otpada PDF Ispis E-mail
Iz trgovačkog društva Komunalac d.o.o. obavještavaju da će se u ponedjeljak 21. travnja 2014. godine neće odvoziti komunalni otpad.
 
Zamjenski termin odvoza je u subotu 19. travnja 2014. godine.

Ažurirano Ponedjeljak, 14 Travanj 2014 14:40
 
Mali humanitarci PDF Ispis E-mail
Prošlog su ponedjeljka (07.04.2014.) Mali slavuji zajedno s članovima Tamburaškog orkestra Rakov Potok  i njihovim voditeljima (prof. Zoran Jašek i Ivana Petravić) sudjelovali u humanitarnoj akciji razveselivši članove Društva osoba s cerebralnom i dječjom paralizom. Obradovali su mnoge koje život nije mazio i čiji voditelji i njihovi najbliži svakodnevno ulažu veliki trud i ljubav da im bude lakše.
 
Raduje nas što smo im barem malo, glazbom, pjesmom i plesom uljepšali dan, a svaki njihov osmijeh i pljesak bio je za nas velika nagrada. Na kraju smo obećali da ih ne ćemo zaboraviti i da ćemo opet doći.

Ažurirano Srijeda, 09 Travanj 2014 09:30
 
Prihvaćena sva godišnja izvješća PDF Ispis E-mail
Gotovo sva izvješća o realizaciji raznih programa Grada u 2013. godini, kao i izvješća o radu gradonačelnika i upravnih odjela Grada u 2013. godini, prihvaćena su bez rasprave.
 
Bez rasprave i jednoglasno samoborski su vijećnici prihvatili financijska izvješća te izvješća o radu za 2013. godinu Ustanove za upravljanje sportskim objektima, Samoborskog športskog saveza, Zajednice tehničke kulture grada Samobora, Gradske knjižnice Samobor i Samoborskog muzeja, dok je izvješće Pučkog otvorenog učilišta Samobor skinuto s dnevnog reda. Jednoglasno su prihvaćena i financijska izvješća za 2013. godinu dječjih vrtića Izvor i Grigor Vitez, a radi usklađenja sa zakonskom regulativom donesene su i odluke o osnivanju tih vrtića, namjesto ugovora s Gradom koji su do sada regulirali tu tematiku.
 
Gradski vijećnici također su jednoglasno, bez rasprave, prihvatili ostavku Nikole Burića na funkciju predsjednika i na članstvo u Odboru za hrvatske branitelje iz Domovinskog rata.
 
Jednoglasno je prihvaćeno i sklapanje aneksa ugovora o provedbi izgradnje distribucijske mreže na području Grada Samobora s Energo Metanom, na mjestima gdje su potrošači rijetko zastupljeni. Ugovor o izgradnji mreže vrijednosti 5,4 milijuna kuna povećan je tim aneksom za 700.000 kuna. Tim će sredstvima ove godine započeti izgradnja plinske distribucijske mreže iz smjera Galgova prema Rakovom Potoku.
 
Na osobni zahtjev, mandat vijećnika HDZ-a Tomislava Mastena stavljen je u mirovanje, a na sjednici je, na prijedlog Gradske organizacije HDZ-a, prisegnuo novi vijećnik s njihove kandidacijske liste Petar Krešimir Bušljeta.
 
Gradske vijećnike uskoro očekuju i dvije besplatne edukacije: jedna o radu s tabletima, koju će organizirati Ured gradonačelnika, a druga u organizaciji Zaklade Friedrich Ebert i Udruge gradova u petak i subotu, 16. i 17. svibnja, najavila je pročelnica Ana Vlah. Toj bi edukaciji nazočili i gradski pročelnici i članovi Savjeta mladih, a tematske cjeline koje bi se obrađivale na predavanjima i radionicama bile bi o etici i etičnosti gradskih vijećnika, o sustavu i financiranju lokalne samouprave, o odgovornom zastupanju građana i o radu, odnosno tijeku sjednica.

Ažurirano Petak, 04 Travanj 2014 13:28
 
Večer francuske šansone i frankofonije u Samoboru PDF Ispis E-mail
-- preuzeto od radio Samobora
 
Zahvaljujući Hrvatsko-francuskom društvu prijateljstva Samobor-Chassieu i u Samoboru se već četvrtu godinu uzastopno obilježavaju Dani frankofonije. Nositelj obilježbe je Gradska knjižnica Samobor, koja ovaj kulturni program priređuje u suradnji s Osnovnom školom Samobor u kojoj se uči francuski jezik te Glazbenom školom Ferde Livadića i njezinim mladim glazbenicima. U tome sudjeluju gotovo svi koji su u našem gradu u doticaju s francuskim jezikom, a prijateljstvo s francuskim gradom Chassieuom tome uvelike pridonosi.
 
Frankofonija je, inače, međunarodna organizacija koja predstavlja skup država, zemalja i regija koji koriste francuski kao nacionalni jezik, službeni jezik, jezik međunarodne komunikacije i kao radni jezik.
 
U izvedbi 30-ak pjesama sudjelovali su mnogi. Za početak su to bili violončelist i klavirist Mislav i Sven Brajković, zatim su s dječjim pjesmicama, na francuskom, dakako, nastavili mali francuski „brbljaoničari“ Gradske knjižnice Samobor, po skupinama su potom zapjevali učenici od 4. do 7. razreda Osnovne škole Samobor, da bi dječji dio programa završili gostujuća skupina „Petits rossignols“ (Mali slavuji) iz Rakovog Potoka i Dječji zbor Smješak. Kao solisti su pjevali Carmen Stepić, Marta Opačić, Klara Barišić, Jelena i Petra Prišlin, Hana Ruklić, Ozana Lehpamer, Matea Hodonj, Silvija Turk, Milan Brajković, Đurđica Pleše, Marija Tominić i zbor Jezičnog ateliera. Pratili su ih Željka Spinčić i Tina Klak na glasoviru, Klara Radeljak na flauti, Marko Otmačić na violi i Band „4 za 5“.

Ažurirano Srijeda, 26 Ožujak 2014 16:01
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 9 od 20

Reklame

Baner
Baner
Baner

Ankete

Ocijenite rad Vijeća mjesnog odbora Rakov Potok