Galerija Slika

PrijavaRakov Potok Rakov Potok
Vijesti iz Rakovog Potoka
Grad Samobor sufinancira nabavu udžbenika PDF Ispis E-mail
Iznosom od 300,00 kuna Grad Samobor sufinancirat će nabavu udžbenika učenicima slabijeg imovinskog statusa u školskoj godini 2014./2015.
Pravo ostvaruju učenici osnovnih škola na području Grada Samobora koji imaju prebivalište na području Grada Samobora, a dolaze iz obitelji čija primanja ne prelaze iznos od 1.100,00 kuna po članu obitelji, temeljem Zaključka o mjerilima i načinu dodjele financijskih sredstava za nabavu udžbenika.
Za ostvarenje ovog prava potrebno je dostaviti:
a)      ispunjeni obrazac zamolbe (koji se može preuzeti OVDJE, u sobi 310 – Upravni odjel za društvene djelatnosti ili na porti)
b)      kopiju osobnih iskaznica svih članova kućanstva
c)      kopiju uvjerenja o prebivalištu za članove kućanstva koji nemaju osobnu iskaznicu
d)     potvrdu o prihodima za sve radno sposobne članove kućanstva:
-          ako je član obitelji zaposlen obavezno je priložiti ispravu o plaći (platnu listu) za prethodni mjesec od dana podnošenja zamolbe
-          ako je član obitelji umirovljenik obavezno je priložiti odrezak od mirovine za prethodni mjesec od dana podnošenja zamolbe
-          ako je član nezaposlen obavezno je priložiti uvjerenje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (ako je član prijavljen na istom) i potvrdu o prihodima koju izdaje Ministarstvo financija – Porezna uprava, Područni ured Zagreb, Ispostava Samobor*
e)      kopiju rješenja o dječjem doplatku (ako se ostvaruje pravo na isti)
f)       kopiju potvrde o rodiljnom ili roditeljskom dopustu (ako se ostvaruje pravo na isti)
g)      kopiju rješenja o nekom obliku socijalne pomoći od Centra za socijalnu skrb (ako se ostvaruje pravo na isti)
h)      OIB korisnika financijskih sredstava na čiji će račun biti uplaćena sredstva (jednog od roditelja ili skrbnika)
i)        kopiju kartice žiro računa s pripadajućim IBAN brojem (međunarodni identifikacijski broj žiro računa, koji se može dobiti u matičnoj banci) korisnika financijskih sredstava (jednog od roditelja ili skrbnika).
Navedenu dokumentaciju potrebno je poslati poštom na adresu Grad Samobor, Trg kralja Tomislava 5, Samobor ili donijeti osobno u sobu 116, Urudžbeni zapisnik najkasnije do 27. rujna 2014. godine.
* Za potrebe izdavanja potvrde o prihodima koju izdaje Ministarstvo financija – Porezna uprava, Područni ured Zagreb, Ispostava Samobor, daje se na uvid osobna iskaznica, odnosno punomoć za osobu za koju se traži potvrda o prihodima.

Ažurirano Srijeda, 03 Rujan 2014 08:57
 
Čestitka predsjednika Gradskog vijeća povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja PDF Ispis E-mail
Svim Samoborkama i Samoborcima, kao i svim građanima Republike Hrvatske upućujem čestitke povodom jednog od najznačajnijih hrvatskih blagdana, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.
Na ovaj dan prisjećamo se slavne akcije “Oluja” koja je postala simbolom pobjede u Domovinskom ratu te simbolom slobode i mira.
S ponosom i zahvalnošću prisjećamo se i svih onih kojih više nema među nama, a upravo su oni zaslužni za stvaranje naše države.
Neka nam zajedništvo koje ih je vodilo u najtežim danima bude poticaj da udružimo snage i zajedno stvorimo još bolju Hrvatsku.
 
Predsjednik Gradskog vijeća Grada Samobora
Branimir Šiljak

 
Odvoz krupnog (glomaznog) komunalnog otpada u 2014. Godini PDF Ispis E-mail
 
Odvoz krupnog (glomaznog) komunalnog otpada s područja RAKOVOG POTOKA obavljat će se u razdoblju od 30.-31.07.2014. godine prema Planu prikupljanja krupnog (glomaznog) komunalnog otpada za 2014. godinu. 
U kontejnere za odvoz krupnog (glomaznog) komunalnog otpada dozvoljeno je odlagati drveni otpad, namještaj, madrace, metalni otpad, male kućanske aparate i sličan otpad iz kućanstava.
 
U krupni (glomazni) komunalni otpad nije dozvoljeno odlagati žeravicu, vrući pepeo, tekućine, ulja, boje, kiseline te drugi problematični i opasni otpad, građevinski otpad, zemlju, uginule životinje i životinjski izmet.
 
Također, napominjemo da svoj glomazni otpad, u manjim količinama, možete zbrinuti u reciklažnom dvorištu kod sajmišta tijekom cijele godine, bez naknade.
 
Za zbrinjavanje olupina vozila i velikih kućanskih aparata tijekom cijele godine i bez naknade možete nazvati tvrtku CE-ZA-R na besplatni broj telefona 0800 0204.
 
Za zbrinjavanje azbesta i azbestnih ploča tijekom cijele godine i bez naknade možete nazvati tvrtku CIAK na besplatni broj telefona 0800 0003.
 
Vaš Komunalac d.o.o. Samobor

 
Još jedan zapaženi nastup Kud-a “Rakov Potok” PDF Ispis E-mail
Članovi Kud-a "Rakov Potok" vratili su se s uspješnog sudjelovanja na 6. Festivalu starih svadbenih običaja "Oj divojko, diži se iz dvora" koji se održao u Pirovcu 28.06.2014. god.
Kudovci su osvojili Nagradu za najbolji ukupni dojam - Promociju Kud-a u zavičajnom muzeju u Biogradu na moru. O pojedinostima ove promocije obavijestit ćemo naknadno. 
 
  
   

Ažurirano Utorak, 01 Srpanj 2014 12:11
 
OBAVIJEST - I vi možete pomoći poplavljenima! PDF Ispis E-mail
I vi možete pomoći poplavljenima! Evo što im je sada najpotrebnije!
 
Stožer civilne zaštite Rakov Potok uz potporu Vijeća mjesnog odbora organizira prikupljanje humanitarne pomoći za poplavljena područja!
 
Najpotrebnije stvari za stanovnike ugroženih područja
 
Iz samoborskog Crvenog križa javljaju kako Volonterski Centar Slavonski Brod hitno treba vodu, konzerviranu hranu, gumene rukavice, higijenske potrepštine, sredstva za čišćenje, prašak za rublje, zaštitne maske za lice i  gumene čizme svih brojeva.
 
Stvari možete donijeti u Društveni dom Rakov Potok u petak, subotu i nedelju  između 10:00 i 18:00 sati.
 
 Također se mole građani da namještaj, madrace, dječje igračke i ostale veće stvari čuvaju u svojem prostoru dok se ne ostvare uvjeti da se ugroženo stanovništvo vrati u svoje domove ili u privremeni smještaj, kada će im upravo te stvari biti najpotrebnije.
 
O tome će građani biti pravovremeno obaviješteni, a u skladu s potrebama, osigurat će se i adekvatan prostor gdje će se navedene stvari prikupljati. Hrvatski građani pomažu donacijama ugroženima u poplavama u Slavoniji. Evo što je građanima poplavljenih područja sada najpotrebnije.
 
Prikupljaju se:
- Deke, posteljina, vreće za spavanje
- Dječja hrana (hrana za bebe), bočice, dude i sl.
- Sredstva za osobnu higijenu (sapun, četkice za zube, pasta za zube, šampon, pelene i sl.)
- Sredstva za dezinfekciju (razna sredstva za sanitarije i sl.)
- Plastični pribor za jelo
- Plastične čaše
- Sredstva protiv komaraca
- Baterije
- Svjetiljke
- Lopate
- Metle
- Rukavice
- Pamučni ručnici
- Mala plinska kuhala
U skladu s trenutnim stanjem prikupljenih dobara, Hrvatski Crveni križ moli građane da više ne donose rabljenu odjeću i obuću, uz iznimku robe za djecu i novorođenčad, gumenih čizama i donjeg rublja.

Ažurirano Četvrtak, 22 Svibanj 2014 20:46
 
Odvoz glomaznog otpada od 19.5. PDF Ispis E-mail
Odvoz krupnog (glomaznog) komunalnog otpada s područja Grada Samobora obavljat će se u razdoblju od 19.05.2014. godine do 25.09.2014. godine prema Planu prikupljanja krupnog (glomaznog) komunalnog otpada za 2014. godinu.
U kontejnere za odvoz krupnog (glomaznog) komunalnog otpada dozvoljeno je odlagati drveni otpad, namještaj, madrace, metalni otpad, male kućanske aparate i sličan otpad iz kućanstava.
 
U krupni (glomazni) komunalni otpad nije dozvoljeno odlagati žeravicu, vrući pepeo, tekućine, ulja, boje, kiseline te drugi problematični i opasni otpad, građevinski otpad, zemlju, uginule životinje i životinjski izmet.
 
Također, napominjemo da građani svoj glomazni otpad, u manjim količinama, mogu zbrinuti u reciklažnom dvorištu kod sajmišta tijekom cijele godine, bez naknade. Za zbrinjavanje olupina vozila i velikih kućanskih aparata tijekom cijele godine i bez naknade možete nazvati tvrtku CE-ZA-R na besplatni broj telefona 0800 0204.
 
Za zbrinjavanje azbesta i azbestnih ploča tijekom cijele godine i bez naknade možete nazvati tvrtku CIAK na besplatni broj telefona 0800 0003.
 
Ažurirano Četvrtak, 22 Svibanj 2014 20:42
 
Majčin dan 2014. - Ranka Novosel PDF Ispis E-mail

Članovi Kud-a  “Rakov Potok” i djeca iz našeg vrtića Potočić proslavili su Majčin dan 9. svibnja 2014. god. Bila nam je velika čast i posebno zadovoljstvo pozdraviti gospodju Ranku Novosel koja se prekrasnim stihovima o majci pridružila našem slavlju. Ranku ne treba posebno predstavljati, no ipak samo nekoliko riječi. Ranka je najpoznatija samoborska nastavnica i pjesnikinja, donedavna predsjednica samoborskog ogranka Matice hrvatske, idejna začetnica Hrvatskog učiteljskog društva Samobor; pokrenula je Festival kajkavskog pjesništva i u životu Samobora prisutna je više od pedeset godina gdje je ostavila neizbrisiv trag u prosvjeti i kulturi i još mnogo toga.

Hvala Ranka što ste još jednom Vašim dolaskom podržali naš rad. Pamtimo jednu Vašu rečenicu: “Znajte da ovo vrijeme u kojem živite nije najgore i trudite se zadržati ljubav prema svom pozivu i zemlji jer će vas samo ona učiniti pravim ljudima”.


Ažurirano Petak, 16 Svibanj 2014 15:51
 
DRAGI NAŠ KAJ PDF Ispis E-mail
Članovi svih sekcija Kud-a “Rakov Potok” po prvi će se puta pridružiti manifestaciji Dragi naš kaj koja će se održati 08.06. ove godine na jezeru Orešje u Svetoj Nedelji. Okupit će se tada kajkavski kulturnjaci iz Prigorja, Hrvatskog zagorja, Podravine i Zagreba s ciljem da očuvaju kajkavski izričaj i narodne običaje sjeverozapadne Lijepe naše.
 
Radujemo se nastupu i susretu s ostalim sudionicima, marljivo se pripremamo i nestrplivo očekujemo to lijepo dogadjanje.
 

Ažurirano Srijeda, 14 Svibanj 2014 13:27
 
Ljetne večeri u Rakovom Potoku PDF Ispis E-mail
Objavljeno: 05.05.2014. preuzeto sa Samobor web-a
---
Iz Dramskog studia Feniks novi pozivaju vas da njihov uloženi rad, trud, entuzijazam, prijateljstvo i veliku ljubav prema kazališnoj umjetnosti proživite s njima tijekom mjeseca svibnja i lipnja. Naime, tih dana svoje kazališne komade izvodit će u parku gospodina Franje u Rakovom Potoku, a svakog posjetitelja očekuje i slatko iznenađenje – kolač. O programu i repertoaru koje će izvoditi pod nazivom Ljetne večeri u Rakovom Potoku izvijestit ćemo naknadno.
 
Podsjetimo da je Dramski studio Feniks novi osnovan je 1. siječnja 2013. godine. Do tada je djelovao u sklopu KUD-a Rakov Potok te su postavili niz predstava: Gospon lovac, Plava boja snijega, Drug Tito i Dr. Franjo Tuđman kod Boga, Lice, Vitez željeznog srca, BBB.huligans su fini dečki, Rakovčanska mama, Božićni vlak, Janica i Jean te Oliver Twist.
 
Danas djeluju kroz četiri dobne skupine od 7 do 65 godina koje sve aktivno rade i broje ukupno 30 članova. Do sada su na smotri kazališnih amatera nastupili četiri puta te dobili samo pozitivne kritike i odlične ocjene.
 
Njihov posljednji zapaženi nastup bio je početkom travnja ove godine kada su na 17. Smotri kazališnih amatera s predstavom Oliver Twist osvojili prvu nagradu od strane državne selektorice Irene Škorić dok je voditeljica Andrea Grubiša dobila nagradu za adaptaciju teksta te predstave.
 

Ažurirano Ponedjeljak, 12 Svibanj 2014 17:17
 
Majčin dan PDF Ispis E-mail


 
FESTIVAL DJEČJEG FOLKLORNOG STVARALAŠTVA “MI SMO DJECA VESELA” PDF Ispis E-mail
Kulturno-umjetničko društvo Mičevec bilo je organizator i domaćin Festivala dječjeg folklornog stvaralaštva “MI SMO DJECA VESELA” koji je održan 03. svibnja 2014. godine.
Tristotinjak učesnika glazbom su pjesmom i plesom predstavili  zavičajnu folklornu baštinu pokazavši nam s koliko ozbiljnosti, entuzijazma i ljubavi  pristupaju očuvanju narodnih vrijednosti.
Bila nam je velika čast i posebno zadovoljstvo što su svirači Tamburaškog orkestra Rakov Potok bili sudionici ovog lijepog dogadjanja. 
Zahvaljujemo na pozivu i radujemo se našem sljedećem susretu.

Ažurirano Ponedjeljak, 05 Svibanj 2014 08:48
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 21

Reklame

Baner
Baner
Baner

Ankete

Ocijenite rad Vijeća mjesnog odbora Rakov Potok