Galerija Slika

PrijavaRakov Potok Rakov Potok
Na Dan Rakovog Potoka predstavio se novoosnovani mjesni KUD PDF Ispis E-mail

Prije godinu dana Rakov Potok postao je bogatiji za svoje Kulturno umjetničko društvo. Ovaj Kud osnovan je 18. travnja, a službeno registriran 3. lipnja 2009. god. Prvi nastup dogodio se u nedjelju, 21. lipnja prošle godine u mjesnoj crkvi, na Dan Rakovog Potoka.

Osnivanjem naše udruge želimo sačuvati tradiciju naših starih, naših očeva i djedova, i oteti zaboravu pjesme, plesove, narodne i vjerske običaje, kao i ostale folklorne i etnografske sadržaje. Pridružili smo se tako brojnim udrugama koje diljem Lijepe naše njeguju i čuvaju narodno blago.

 

Imamo pet sekcija:

  • zbor
  • folklor
  • amatersko kazalište za djecu Bajka,
  • amatersko kazalište za odrasle Feniks
  • tamburaški orkestar sastavljen od najmlađih članova

 

 

Slika s nastupa

KUD Rakov Potok: Slika s nastupa

Stvaramo nešto lijepo i društveno korisno, nastojimo da nam se pridruži što je moguće veći broj djece, da mladima ukazujemo na neke vrijednosti koje treba njegovati i čuvati i koje su se nažalost u ovim današnjim previranjima gotovo izgubile. Proširujemo rad naše udruge na razna područja gdje nam barem u početku nisu potrebna neka znatna sredstva, na aktivnosti gdje su nam dovoljni entuzijazam, volja, požrtvovanje, ljubav za ovo što radimo, a tih vrlina nam na svu sreću ne nedostaje.


Za očekivati su na jesen novi izazovi koji stoje pred našom mladom udrugom, no oni će biti samo pokretačka snaga za ostvarenja s kojima ćemo se sigurno još dugo susretati.
 

 

Reklame

Baner
Baner
Baner

Ankete

Ocijenite rad Vijeća mjesnog odbora Rakov Potok